Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-SILBERGRAU

Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-SILBERGRAU

Availability:In stock

Mondjon véleményt a termékröl

7,900 Ft12,500 Ft

Kiválasztás törlése

A Lignocolor falazúr egy környezetbarát, alacsony károsanyag-kibocsátású lazúr minden típusú fa és faszármazék számára kültéren. Mázunk mélyen behatol a fába, és évekig megvédi az időjárás hatásaitól, állandó réteget képezve a fán. Az integrált UV-védelemnek és a kiváló pigmenteknek köszönhetően a szín ragyogása hosszú ideig megmarad. Különleges konzisztenciájának köszönhetően mázunk rendkívül cseppálló. Mérgező adalékoktól mentes.

Előkezelés

A felületnek száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép régi bevonatot egyenletesen kell csiszolni a szál irányában, 180 – 240 szemcsemérettel, és jól le kell porolni. A sérült felületeket és az olajat vagy viaszt tartalmazó régi bevonatokat előzetesen teljesen le kell csiszolni. A csersav elszíneződésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előzetesen alkalmazza a Lignocolor blokkoló alapozót.

Feldolgozás / kiadósság

Az anyagnak, az aljzatnak és a környezeti hőmérsékletnek 15 ° C felett kell lennie. A Lignocolor favédő lazúr olyan fákra alkalmas, amelyek nem mérettartóak, és csak korlátozott mértékben alkalmazhatók mérettartó alkotóelemekhez. Használjon fémmentes, puha, lapos ecsetet a festékhez, és egyenletesen vigye fel a Lignocolor falazúrt a nyers fára a faszál irányába, és egyenletesen ossza el a felesleget. Kb. 3-4 órás szárítási idő után hajtson végre egy könnyű közbenső csiszolást kb. 240 szemcsével, majd vigyen fel egy másik réteget. Harmadik réteg ajánlott extrém időjárási körülmények esetén. A gomba elleni ideális védelem érdekében a fát előzetesen kezelje favédő impregnálással /  védelemmel. A problémák elkerülése érdekében mindig javasoljuk, hogy készítsen tesztfestést.

kiadósság:

9 – 12 m² / L rétegenként (a fától és a kívánt fedettségtől függően)

Száradás normál alkalmazás mellett és éghajlat mellett (23 ° C / 50% relatív páratartalom)

A falazúr száradása az alkalmazott mennyiségtől (rétegvastagság) és a szárítási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet) függ. A felület 3-5 órán belül porszáraz. Körülbelül egy nap elteltével a máz száraz és  ellenálló (ez idő alatt védje a víztől). A végső keménységet vagy az optimális favédelmi hatást több nap múlva érik el.

További információk

Kiszerelés

2,5 liter, 750 ml

Vélemények

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.