Vastagréteg a vékonyrétegű lazúrral szemben: ez a különbség

A pác igazi univerzális eszköz: használhatja például beltéren bútoraihoz, vagy kültéren ablakokhoz, ajtókhoz vagy akár kerti fészerhez is. Lezárja a fát és megvédi az időjárási hatásoktól, mint például az eső, a szél vagy a hideg. Tudnia kell, hogy két különböző máz létezik: a vékonyrétegű máz és a vastagrétegű máz. Famázunk vastag rétegű máz. Hogy pontosan mi a különbség, azt ebben a cikkben elmagyarázzuk.

Vékonyrétegű vagy vastagrétegű máz: melyik a jobb?

Melyik máz a jobb választás az Ön számára, attól függ, hogy mire és hol kívánja használni? és mennyire fontosak számodra a környezetvédelmi szempontok.

👉 Ez a vékonyrétegű lazúr

A vékonyrétegű lazúr általában oldószereket tartalmaz

A vékonyrétegű lazúr nyitott pórusú, átlátszó vagy áttetsző máz. Kötőanyag-tartalma kisebb, mint a vastagrétegű mázé. Ez általában megkönnyíti a feldolgozásukat. A legtöbb vékonyrétegű máz azonban oldószert tartalmaz, ezért nem túl környezetbarát.

👉 Ez a vastag rétegű lazúr

A Lignocolor vastagrétegű lazúr vízbázisú

A legtöbb lazúr, legyen az vékony vagy vastag rétegű lazúr, oldószert tartalmaz. Mi, a Lignocolornál azonban kifejlesztettünk egy vizes vastagrétegű lazúrt, amely aligha rosszabb, mint az oldószer alapú vastagrétegű lazúrt. Környezettudatos és fenntartható vállalatként számunkra különösen fontos a környezeti kompatibilitás.

A vékony rétegű lazúr mélyen behatol a fába, de kevésbé tartós

A vékonyrétegű lazúrt ecsettel könnyedén felkenheted, és mélyen behatol a fába. Hátránya azonban, hogy a fa tovább képes felszívni a nedvességet. Tehát idővel időjárást okozhat. Ezért időnként kezelni kell a felületet.

Vastag rétegű lazúr a hosszabb tartósság és intenzív színezés érdekében

A vastag mázréteg megőrzi a fa természetes erezetét. Lazúrunk különböző árnyalatai lehetővé teszik, hogy faanyaga egyedi színéhez igazodjon. A vastag mázréteg látható és tapintható filmréteget képez a fa felületén. Ha egyenletesen viszi fel a mázat, simább és egyenletesebb felületet kap, mint a vékonyrétegű mázzal. A vastag rétegű máz időjárásállóvá teszi a fát.

A vékonyrétegű lazúr olyan fára alkalmas, amely nem méretálló

Tehát ha vékonyrétegű mázat szeretne használni, ez elsősorban az időjárásnak kitett kültéri fához való. Mivel ezek a fák, például deszkák, kerítések vagy zsindelyek felszívják a nedvességet. Talán ismeri a mondást, hogy a fa működik. Pontosan ezt látod a legtisztábban a szabadban: megduzzadnak, deformálódnak és változtatják a méretüket. Kerítések, deszkák esetében ez nem probléma, mert nem befolyásolja az alkatrészek működését.

A vastag rétegű lazúr faszínhez hasonlít

A vékonyrétegű lazúrhoz hasonlóan a vastagrétegű máz is nyitott pórusú, áttetsző vagy átlátszó máz. A vékonyrétegű mázhoz képest a vastagrétegű máz sok, 35% feletti szárazanyag-tartalmú kötőanyagot tartalmaz. Ezenkívül pigmentáltabb és sűrűbb az állaga, mint a vékonyrétegű máz. Így a vastagrétegű máz bizonyos mértékig festék, és akril- vagy alkidgyanta alapú, hasonlóan a lakkhoz.

Vékonyrétegű lazúr kerítésekhez és lécekhez

De vigyázat: Amint fentebb már olvashatta, a fa továbbra is felszívja a nedvességet, különösen kültéren, és ezáltal megváltoztatja a térfogatát. Ez nem fontos a kerti fészer vagy a kerítés léceinek szempontjából. Ezekhez az úgynevezett nem méretstabil fákhoz használhat vékonyrétegű mázat. A vastag rétegű máz idővel letörik, mert nem tud annyira megnyúlni, mint a fa.

Vastag rétegű üvegezett ajtókra és ablakokra

Más a helyzet azonban az olyan alkatrészek esetében, mint az ablakok vagy ajtók, amelyek mérete nem változtatható, mert különben például nem zárnának megfelelően. Magas nedvességvédelemre van szüksége? és pontosan ezt kínálja a Lignocolor vastagrétegű lazúr. Megvédi a fát, hogy az időjárás hatására ne változtassa meg alakját.

Következtetés: A vastagrétegű lazúr és a vékonyrétegű lazúr közötti különbség

Eddig jó. De melyik lazúr a jobb? Összefoglalva, ezek a pontok különböztetik meg egymástól:

🔗 Tartósság

A vastagrétegű lazúr több éves tartósságú, így sokkal hosszabb és jobb a tartóssága a vékonyrétegű lazúrhoz képest

🔒 Védelem

A vastagrétegű lazúr lakkszerűen fekszik a fán, a vékonyrétegű lazúr behatol a fába. Ennek eredményeként a vastag rétegű máz sokkal jobban védi a kültéri fát az időjárás viszontagságaitól.

🎨 Fa színű

A vastag rétegű lazúrral könnyedén tetszés szerint állíthatod a fa színét. Ugyanakkor a fa erezete megmarad. A vékonyrétegű lazúrral csak finom színváltozást érhet el.

🌱 Környezet

A legtöbb vékony és vastag rétegű lazúr oldószer alapú. A Lignocolornál sikerült kifejlesztenünk a környezetre ártalmatlan vizes vastagrétegű lazúrt.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok