Fenntarthatóság

Banner_Nachhaltigkeit

Számunkra fontos a fenntarthatóság

A fenntarthatóság és az ökológia magától értetődő kérdés a Lignocolor mint modern vállalat számára. Például, ha új recepteket készítünk a  krétafestékeinkről, figyelmet fordítunk a nyersanyagok tudatos felhasználására és a lehető leginkább környezettudatos gyártásra. Nekünk, mint családi vállalkozásnak, a fenntarthatóság magában foglalja a munkavállalókkal szembeni társadalmi felelősségvállalást is. Környezet, termelés és minőség – a Lignocolor minden területen elkötelezett.
Umwelt_v2

Környezet

Számunkra a környezetvédelem és az ökológiai felelősségvállalás a következő képletekkel kezdődik: A káros anyagokat csak a lényeges alapanyagokra redukáltuk annak érdekében, hogy megőrizzük azokat a tulajdonságokat, mint például festékeink, viaszaink és lakkjaink tartóssága és felhasználóbarát tulajdonságai. Amikor új terméket fejlesztünk ki, az ökológia és a fenntarthatóság kérdése mindig az előtérben van. Példa erre a viaszunk, amely szinte 100% -ban természetes alapanyagokból áll. De falfestékek és krétafestékek alapanyagai istöbbnyire a természetből származnak. De számunkra ez nem elég. Ezért fejlesztjük folyamatosan termékeinket, és néha kicseréljük az alapanyagokat a receptekben, amikor a kutatások alapján ökológiai szempontból jobb termékeket fejleszthetünk ki.

Produktion_v2

Termelés

A Lignocolor termékek gyártásakor az összes munkafolyamatot és folyamatot figyeljük és optimalizáljuk ökológia szempontból: Például a gyártás során minél kevesebb öblítővíz kerül felhasználásra – ezt feldolgozzuk és másodszor is felhasználjuk ,mert kevés hulladékot akarunk előállítani. Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a visszaküldött festék kannákat ártalmatlanítjuk, hanem feldolgozzuk és újra felhasználjuk. Ez drágább, de összhangban van a fenntarthatósági filozófiánkkal.

Handmade_v2

Kézzel készül

Minden terméket maguk készítünk, ideértve a fejlesztést és a gyártást, valamint a festékek kitöltését és a címkék felragasztását. A mai napig például a cég alapítója, Marcel Prieto nagymamája kézzel készíti a színkártyákat

Qualität_v2

Minőség

A Lignocolor számára mindig az előtérben áll a termékek minősége – és nem a nyersanyagok ára. Mivel a jó tulajdonságok, mint például a festékek könnyű felhasználhatósága, olcsó alapanyagok esetén nem lennének lehetségesek. Krétánk például a francia pezsgő bányászati területeiről származik, a titán-oxid Svájcból, az összes kötőanyag Németországból származik. Ugyanakkor a viszonylag rövid szállítási útvonalak és a munkakörülmények összhangban vannak az európai szabványokkal, összhangban a fenntartható termelés iránti elkötelezettségünkkel.

Zertifiziert_v2

Tanúsítványok

A legtöbb Lignocolor színt egy független, világszerte elismert német kutatóintézet ,DIN-tesztelte. Ezenkívül önkéntes biztonsági tesztek bevezetését tervezzük, például az allergénekkel kapcsolatban.

Leidenschaft_v2

Szenvedély

Termékeinket az elsőtől kezdve a Lignocolorot alapítója, Marcel Prieto , a színek, a textúrák és a kiváló minőség iránti szenvedélye formálta . Lelkesedését minden nap átveszik a családi vállalat alkalmazottai. Ezt a szenvedélyt érezheti, amikor a Lignocolor termékekkel dolgozik.

0
    0
    Kosár