Ez a poszt nem lesz eget rengető. Egyszerű és könnyen elkészíthető dolgot hoztam, nem is most készült, de hátha valakit inspirál. :)Szeretek a kertből behozni mindenfélét ami még fellelhető. Viszem a vödrömet, és a metszőollómat, és körbejárok. Aztán idebent majd kitalálom miből mi lesz.Sajnos a kertünkben rettentően elszaporodott a moha, jövőre rengeteg dolgunk lesz, mire eltávolítjuk a fű közül.

Ezt a koszorút még az ősz derekán készítettem, annyira egyszerű, hogy azt hiszem bármilyen témában bátran nekiállhatunk. Jön az Advent, hétvégén, gyertyagyújtás. Alapnak egy mohakoszorú is csodás lehet. Előző években én tálra rendeztem az adventi gyertyákat, de mindig változtatok, idén megint valami más készül.

Nincs semmi extrára szükség, kell egy olcsó koszorú alap, és vékony drót a rögzítéshez.

2-DSC_0272

 

1-DSC_0275

Összeszedtem tehát mindenfélét, bár ez igazából most csak háromféle dolog. Nem igazán kedvelem a narancsos színvilágot, de lévén az ősznek ez az egyik rendkívül meghatározó színe, így mindenképp be kellett engednem a lakásba is. Elkezdtem a mohát a drót segítségével az alapra rögzíteni, próbáltam nagyobb egybefüggőbb darabokban kiszedni, így most könnyebb dolgom van.

3-DSC_0276 4-DSC_0277

Itt még kissé szedett-vedett a kicsike, de nagyon jól alakítható, kicsit rendezgetni nyomkodni szoktam még később, hogy szépen ráfeküdjön az alapra.Közben elkezdtem hozzádolgozni a kövirózsát és a csipkebogyókat , abszolút találomra de azért dominánsan az egyik oldal felé.

5-DSC_0279

7-DSC_02916-DSC_0288

Végül megkerestem a legmegfelelőbb helyet, és kis mécsessel tettem még hangulatosabbá.Ha az őszi dolgokat kiszeditek, később másmilyen díszeket is kaphat, lehet karácsonyi, vagy egyszerűen csak moha koszorú is belőle.

8-DSC_0293

Mohával sok mindent dekorálok-ha már tele a kert… Már készül az adventi gyertyák körítése is. 🙂

 

1-DSC_1197 DSC_5586

0
    0
    Kosár