A festés előtt szükség van némi előkészületre. Ha a bútor, illetve a festeni való felület nem sérült, akkor elegendő a portalanítás, és zsírtalanítás. Ezután rögtön festhetünk,nincs szükség alapozásra, a Lignocolor  nagyon jól tapad minden felületen.Amennyiben sérült  a felület, illetve az előző festés pereg, vagy repedezik, célszerű elvégezni a szükséges javításokat.

A pergő repedezett egyenetlen felületet csiszoljuk meg, majd portalanítsuk, a hiányokat fatapasszal pótoljuk. a fatapasz száradás után szintén simára csiszoljuk, majd portalanítás után festhető a felület.

Saját tapasztalatból javasolom, hogy a zsírtalanításra nagyon figyeljünk oda, mivel a festék a zsíros felületen meg fog repedezni. Tehát csiszolással, vagy zsíroldással próbáljuk maximálisan letisztítani. Én ezzel a székeim festésekor szembesültem:

 

 

DSC_0832

A LIGNOCOLOR krétafesték, egy sokkal simább felületet alkot, egy selymesebb textúrával tudunk dolgozni.A felület száradás után nem porzik, nem krétás, annak ellenére, hogy totál matt. Ebben más lehet a megszokott krétafestékektől, ezért sokszor én nem is szoktam lakkozni, vagy waxolni, mivel tetszik ez a matt felület. Ettől még tisztítható marad, de a kezeletlen felületet ott javaslom, ahol nincs nagy igénybevétel.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok