Egyszerűen fesd le a csempéket krétafestékkel

Szeretnél régi csempéidnek új fényt adni? Legyen szó padlólapról vagy fali csempéről a fürdőszobában, zuhanyzóban vagy konyhában: krétafestékünkkel nem okoz gondot a csempe festése. Ahhoz azonban, hogy sokáig élvezhesd őket, néhány pontra oda kell figyelned. Ezeket egy lépésről lépésre szóló útmutatóban foglaltuk össze Önnek.

Csempe festés a fürdőszobában és a konyhában: így készíthetsz elő mindent helyesen

Annak érdekében, hogy a krétafestékkel festett csempe valóban jól működjön, és a színe sokáig megmaradjon, festés előtt figyelembe kell venned néhány dolgot. Magyarázat lépésről lépésre:

1. Zárja le a fúrásokat

Ha még vannak régi (fúrt) lyukak a csempékben, azokat előzetesen lezárhatja normál töltőanyaggal.

2. Távolítsa el a szilikonmaradványokat

Ha még mindig vannak szilikonmaradványok a csempéken, festés előtt feltétlenül távolítsa el őket. A krétafesték nem tapad a szilikonhoz.

3. Enyhén csiszolja le a csempét

Mivel a csempe általában nagyon sima, javasoljuk, hogy előtte kissé érdesítse a csempét. Ehhez a legjobb, ha csiszolópapírt vagy 240-es szemcseméretű csiszolótányért használunk. Ez nemcsak a krétafesték tapadását és tartósságát javítja, hanem megkönnyíti a csempék festését a fürdőszobában vagy a konyhában. Csiszolás után ne felejtse el letörölni a port egy nedves ruhával.

Megjegyzés: Csiszoláskor mindig javasoljuk a maszk viselését!

4. Választható: Használjon tapadásfokozót

Ha további tapadásfokozót szeretne használni, használhatja blokkoló okunkat. Ezután egyszer-kétszer vékonyan kenje szét, és hagyja száradni körülbelül két-három órán keresztül. Alapvetően nincs szükség alapozóra.

Hogyan kell megfelelően festeni a csempéket a zuhanyzóban és a padlón?

1. Alapozó hézagok

A legjobb eredmény elérése érdekében először ecsettel vigyen fel vékony réteg krétafestékünket a mély fugákra. Ezután hagyja száradni körülbelül egy-két órát.

2. Csempe festése

Ha a hézagok nem olyan mélyek, és nagyjából egy szintben vannak a csempével, akkor elkezdheti a teljes felület festését ecsettel vagy hengerrel (sima felületek esetén). Ügyeljen arra, hogy ne hordja fel túl vastagon a krétafestéket, nehogy csúnya festékcseppek keletkezzenek.

3. Sűrű folyások eltávolítása

Ha a festék néhol sűrűre folyna, akkor ezeket az apró hibákat könnyen eltüntetheti egy csiszoló gyapjúval vagy betéttel, majd a megfelelő területeket ismét átfestheti a krétafestékkel.

4. Hagyja megszáradni a krétafestéket

Hagyja száradni az első réteget két-három órán keresztül. Ha az eredmény még számodra sem elég, vihetsz fel még egy vékony krétafestéket.

Így érheti el a krétafesték legjobb tartósságát

Annak érdekében, hogy a krétafesték megfelelően száradjon, hagyja megszáradni egy éjszakán át. Másnap elkezdheti a fürdőszoba, a konyha vagy a padlólapok lezárását. Különféle lehetőségek is vannak erre, melyeket az alábbiakban részletesebben is bemutatunk.

Fali csempe a fürdőszobában

Fürdőszoba fali csempéihez a mi többszörös tömítésű festékünket ajánljuk. Ez ellenáll a mechanikai terhelésnek és a háztartási vegyszereknek, és nem okoz problémát a fürdőszobában lévő nedvességtartalommal.

Fali csempe a konyhában

A legjobb eredmény elérése érdekében a konyhában a fali csempe használata esetén a legjobb, ha 1 komponensű átlátszó lakkot használ. Ellenkező esetben gyorsan zsírfoltok jelennek meg a csempén, különösen a tűzhely feletti területen.

Megjegyzés: Krétafestékünkkel a csempe mellett az egész konyhát is befestheti. Így működik>>

Padló burkolat a fürdőszobában és a konyhában

Hatékonyan védheted padlólapjaidat a fürdőszobában és a konyhában a Lignocolor parketta & lépcsőház lakkjával. Különösen ellenáll a mechanikai terheléseknek.

Előtte/utána összehasonlítás

Azokon a képeken, amelyeket Carola és Patricia a @garagenstuecke Instagram-oldaláról bocsátott rendelkezésünkre, pontosan láthatod, milyenek lehetnek a csempéid, miután lefestetted őket krétafestékünkkel. Mindketten az Ida’s Light Grey és Shades árnyalatú krétafestékünket használták a púderszobájukhoz, és nagyon örülünk az eredménynek.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok