Amikor átfestettem a mennyezeti fagerendákat fehérre, szép világos lett a konyhában.Bekerült a tálalószekrény is, de éppen ezért nagyon kirítt a képből a cseresznyés behatású konyhabútor. Mégis dilemmáztam, egyik nap úgy éreztem lefestem, másik nap pedig úgy gondoltam, nem, kár lenne, jó így.. Mostanra, ahogy megérkezett a festék, egyre erősödött a vágyam, hogy lefessem, ugyanis nagy volt a kontraszt a többi bútorral, és a mennyezettel.Mivel ez a konyha egy felújított nagyon öreg parasztház része, ezért kicsik az ablakok, ezeket trükkökkel próbálom nagyobbnak láttatni ugyan, de mégis sötét volt mindig itt. A világos színekkel kicsit tudok ezen javítani.

DSC_0873 DSC_0871

Szóval eldőlt lefestem, a színen azonban vacilláltam.. Most annyi csodaszép szín van itt, de tudtam körülbelül melyik az a pár mely szóba jöhet.Szürkét már csak azért sem akartam. Teljesen hófehéret sem. Valami világos árnyalatot kerestem, így döntés a Light Grey színre esett, ami egy nagyon világos majdnem fehér szín.

Először rendkívül gondosan letisztítottam, lezsíroldóztam, és leszedtem a fogantyúkat.Ecsettel láttam neki, de szerettem volna ha teljesen sima homogén lenne a felület, ezért hengerre váltottam.

DSC_0879DSC_0876   DSC_0886

A festés alapvetően jól haladt, bár a család nem volt boldog, mert ugye a konyha nálatok is a családi élet központja, na itt most minden volt csak nem normál főzés és étkezés. Ezért turbóra kapcsoltam, gyorsakat főztem, és igyekeztem nyugtatni a kedélyeket. A festés ténye is ellenállásba ütközött, csak én gondoltam úgy, hogy ez egy jó ötlet 🙂

Úgy gondoltam ez most kiváló alkalom arra is, hogy kiteszteljem , a festék mekkora felületre elég, illetve, hogy a konyhabútorra pontosan mennyi fog fogyni.Azt tapasztaltam egyébként, hogy a bútorlap felületeket is kiválóan fedte, a száradási időket szigorúan be kell tartani, mert nem lehet még nedves felületre újra rámenni.Három rétegre volt szükség, így lett kifogástalan, de nem spóroltam, volt, ahol 4-et is felvittem, Kiszámoltuk, így a pontos adtok a következőek:

A konyha festendő felületet 11 négyzetméter. A felhasznált mennyiség másfél doboz festék ( 1kg-os)( tehát a másfél doboz -ha a 3 réteget vesszük alapul, akkor 33 négyzetméterre volt elég),és fél doboznál kevesebb lakk ment a végén Így ha kiszámolom hozzávetőlegesen 15 ezer ft-ból festettem át a konyhát.Bruttó másfél napom ment rá a munkára, de szinte egyfolytában festettem.A lakkozás előtt az éleket nagyon minimálisan antikoltam. Hát a sok krétapor ami ellepte a konyhát adott feladatot a későbbiekben, de valamit valamiért.

DSC_0916

Végül ilyen lett az eredmény :

 

 

0
    0
    Kosár
    Pályázatok