A konyha festése krétafestékkel: lépésről lépésre a tökéletes eredményért

Kicsit öreg a konyhád, de még mindig jó állapotban van? Akkor egy új festéssel teljesen felújíthatod anélkül, hogy sok pénzt és különösebben nagy erőfeszítést kellene fektetni egy új konyhába.

Nálunk minden megtalálható, ami a konyhád lefestéséhez kell.

A krétafestékek nagyon alkalmasak a konyhádba is

Krétafestékeinkkel új külsőt adhatsz az egész konyhádnak. Az előlapokat és a vázat is lefestheted vele.

Miért jó: A színeink gyönyörűen fednek és egyben rendkívül tartósak, ez azt jelenti, hogy biztosan nem kopnak le. Ezenkívül krétafestékeink abszolút nem mérgezőek , ezért habozás nélkül használhatók a konyhában.

Megjegyzés: A krétafestékeinken kívül a Lignocolor 3az1ben termékünket is használhatod konyhád festésére, ez utóbbit nem kell lakkozni sem, sőt alapozót is tartlamaz.

Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan lehet feldobni a konyháját krétafestékkel.

DIY: Fesd le a konyhát krétafestékkel

1. lépés: A felületeknek tisztának és zsírmentesnek kell lenniük

Persze ez nem egyszerű egy olyan helyen, ahol mindenki sütöget és főz. Ezért nem kerülhető el a megfelelő tisztítás , mert a festék nem tapad meg a zsíros felületen, vízbázisú, tehát “legurul” a zsíros felületről. A nehezen tisztítható területeket speciális zsírtalanítóval is kezelheted.

2. lépés: Készítsd elő tökéletesen a felületet

Valószínűleg most szeretnéd máris elkezdeni, de mielőtt  megtennéd:

Az igazán tökéletes és mindenekelőtt tartós eredmény elérése érdekében a következőket ajánljuk:

  • Festés előtt távolítsd el a fogantyúkat, valamit az ajtókat és a fiók előlapokat, itt nagyon fontos, hogy a minden ajtót, és előlapot számozz össze azzal a hellyel, ahonnan levetted, így elkerülhető, hogy festés után ne passzoljon egy egy darab . ( ez bizony azonos méretek esetén is előfordulhat, és így már nem nyílik- záródik jól stb)
  • A festés megkezdése előtt enyhén csiszold meg a konyha homlokzatát és felületeit ( szinte csak átsimogatni kell,kb 240-320-as papírral- nem a tipikus csiszolásra gondolunk) . Így a festék sokkal jobban tapad, és a konyhád vadonatújnak fog kinézni az elkövetkező években.
  • A tényleges festés megkezdése előtt alapozd le a felületeket . Főleg a konyhában mindig fennáll a kifröccsenés veszélye főzés közben, ami csúnya elszíneződéshez vezethet. Ehhez használd a blokkoló alapzónkat, ez a speciális alapozó az átszineződés ellen véd, tehát ha pácolt, vagy  csersav tartalmú natúr fa  felületet festünk. Sima filmréteget képez, ami még könnyebbé teszi a krétafesték felhordását

3. lépés: Elkezdheted a festést

Használj mikroszálas hengert a festék egyenletes eloszlatásához.  A mikroszálas anyag előnye, hogy szöszmentes, és a festék nagyon jól és egyenletesen oszlik el.( Festhetsz ecsettel is, de festékszórót is használhatsz) Ügyelj arra, hogy ne vidd fel túl vastagon a festéket, ez nagyon egyszerű krétafestékeink krémes állagának köszönhetően. Hagyd teljesen megszáradni a festéket, majd vigyél fel egy második réteget . Ez egyenletes és szép sima  eredményt ad. Mivel mindenki más technikával fest, ezért ha túl vékony festékréteggel dolgoztál, esetlegesen egy harmadik rétegre is szükséged  lehet, -ez látszik száradás után.

17800322_1897491150498094_5189668151079894834_n

4. lépés: Tedd tartóssá az eredményt

Alapvetően krétafestékeink rendkívül tartósak és kopásállóak. Mivel azonban a konyha olyan hely, ahol sok munka folyik, javasoljuk, hogy az erősen igénybe vett területeket lakkozd le, hogy sokáig élvezhesd az eredményt. Mert ugye milyen gyorsan borul fel a kávéscsésze vagy a vörösboros pohár!? 🙂

Kivéve a 3az1ben festékeink esetében, hiszen ezek tartalmazzák a lakkot is.

Javasoljuk a webáruházunk bármely lakkját. Ezek többek között a fényességükben különböznek egymástól, ami lehetővé teszi, hogy ezzel is befolyásolhasd a végeredmény megjelenését.

Ugyanaz vonatkozik a lakkokra is: minden festékünk környezetbarát és mérgező adalékanyagoktól mentes.

Segítő videóinkat itt találod:   Lignocolor percek

0
    0
    Kosár