Radiátorok festése: ilyen egyszerű (lépésről lépésre)

Készíts újat a régiből – legalábbis optikailag! A rozsdafoltok, a megsárgult vagy hámló festék a szó legvalószínűbb értelmében réginek tűnik. De ne aggódjon: néhány lépésben lefestheti radiátorát, és új megjelenést kölcsönözhet neki. Hogy ez pontosan hogyan működik, és mire kell odafigyelni, egy egyszerű lépésről lépésre bemutatjuk.

A panelradiátoroktól a bordás fűtésig: minden radiátor alkalmas egy réteg festésre

Először is jó hír: alapvetően minden radiátort, például panelradiátort vagy bordás fűtőtestet új festékréteggel festhet. Ami fontos, az az aljzat, és hogy a régi bevonat megkapja-e az új színt. Ezért tesztbevonatot javasolunk. Így láthatja, hogy a festék valóban rátapad-e a radiátorra.

❔ Gyakran ismételt kérdések

Milyen színűre fessem a radiátoromat?

A lehető legjobb eredmény érdekében krétafestékünket vagy színes festékünket ajánljuk. A krétafestékek nemcsak rendkívül strapabíróak, hanem erős hőmérséklet-ingadozások hatására kitágulnak. Így elkerülheti a csúnya repedéseket a régi radiátor újrafestésekor.

A radiátornak melegnek vagy hidegnek kell lennie a festéshez?

Ügyeljen arra, hogy a fűtőtest ne legyen túl forró, ha festeni szeretné. Forró állapotban a festék megrepedhet és leválik. Ezért a legjobb megvárni, amíg a radiátor eléri a normál szobahőmérsékletet.

Festhetem a radiátoromat anélkül, hogy előtte csiszolnám?

Ha a radiátorról már leválik a régi bevonat, vagy az aljzat nem stabil, előtte le kell csiszolni a radiátort. Könnyedén tesztelheti a teherbírást, ha egy hegyes tárggyal, például késsel megkarcolja a felületet. Ha festékdarabok leválnak a radiátorról, vagy a régi festék nagyon könnyen eltávolítható, az aljzat nem kellően stabil.

Radiátorok átfestése: az egyes lépések

Eddig jó. Ha ennek megfelelően előkészítetted a fűtést, a következő lépésekkel kezdheted:

1. lépés: Tisztítsd meg a radiátort

Alaposan tisztítsa meg a felületet és a fűtőelem egyes alkatrészeit, ha az több részből áll. Ehhez a legjobb, ha vizet és egy kis mosószert használunk. Törölje le teljesen a tisztítószert, ügyelve arra, hogy a felület teljesen száraz legyen.

2. lépés: Takard le a szelepeket és a termosztátot

Kerüld el a csúnya foltokat a szelepek, a termosztát és a radiátor egyéb csatlakozási pontjainak gondos letakarásával. Ehhez ajánljuk például Lignocolor festőszalagunkat.

3. lépés: Fesd be a radiátorokat

Most ecsettel vékonyan és egyenletesen vigye fel a krétafestéket vagy a színes lakkot. Kezdje a nehezen elérhető helyekkel, mint például a szelep vagy a csatlakozó csövek. Bordás és szekcionált radiátorokhoz hosszú nyelű kefét, lapos radiátorokhoz hengert ajánlunk. Ügyeljen arra, hogy két réteget alkalmazzon. Várjon néhány órát, amíg az első réteg megszárad. A második réteg növeli a tartósságot és biztosítja, hogy a festék jobban tapadjon a radiátorhoz.

4. lépés: Hagyja teljesen megszáradni a radiátort

Hagyja a festéket vagy lakkot teljesen megszáradni, mielőtt újra használná a fűtőberendezést. Ideális esetben 24 órát kell várnia erre.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok