Régi asztal keményviasz olajjal és színes lakkal

Meg lehet még menteni egy régi asztalt a terjedelmes hulladéktól? A válasz igen, határozottan.

A tévéből ismert Esther Ollick bútor- és upcycling szakértő mutatta meg nekünk, hogy ezt pontosan hogyan és mi a fontos. Mert meghívtuk Esztert Münsterlandunkba egy közös projektnapra, hogy vele együtt kísérjük ezt az izgalmas projektet.

Tekintsd meg a projektet itt a videóban >

Kezelje meg az asztallapot keményviasz olajjal

Eszternek fontos volt, hogy külön felújítsa az asztallapot és a keretet. Tehát azzal kezdte, hogy először szétválasztotta a két elemet. Ezután az asztallapra fordította a figyelmét, amelyen az évek során néhány furcsaság, karcolás és firka látható. Esther csiszolni kezdte az asztallapot a csupasz fához, finom szemcsékkel. Nagyobb területeken, mint ez, jó ötlet köszörűt használni.

A panel megfelelő csiszolása után a felületet meglocsolták, hogy a farostok felálljanak. Amint a lemez megszáradt, végre elkezdődhetett a keményviaszolaj felhordása. Ehhez Eszter ecsettel vékonyan felhordta az olajat a fa erezete mentén – ecset helyett pamutkendő is használható.

Körülbelül 30 perc elteltével (a környezeti hőmérséklettől, a felhordott mennyiségtől és a fa nedvszívó képességétől függően) a keményviasz olajat a csiszolólappal párnázott. Ezzel nem csak a felesleges olajat távolította el a felületről, hanem a keményviasz olajat is beledolgozta a fába. Egy második réteg keményviaszolajat egy újabb száradási idő után lehet felvinni, majd pamutkendővel eltávolítani.

Fesd le a keretet színes festékkel

A keret festése előtt néhány javítási munkára került sor, például az asztallábak újraragasztására. Ha többet szeretne megtudni a következő lépésekről, nézze meg az alábbi linken található videót.

A kerethez Esther a smaragd színű színes lakkot választotta. A festék felhordása előtt minden festendő területet gondosan lecsiszoltak és előkészítettek. Eszter ezután hengerrel felvitte a festéket, és befejezte az asztal átalakítását.

Asztalfelújítás Esther Ollickkal

A teljes projekt Estherrel itt, a videóban is elérhető. Nyugodtan vessen egy pillantást, és hagyja, hogy inspirálódjon.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok