Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Kemény viaszolaj- Eiche Gold (Aranytölgy)

A név önmagáért áll! Az Oak Gold keményviaszolajunk sárgás-arany tölgy színű.

 

Megjegyzés : A fa típusától és a felvitt mennyiségtől függően a szín intenzitása és a száradási/expozíciós idők változhatnak. Ezért mindig javasoljuk, hogy előzetesen készítsen egy kis tesztréteget egy kis, nem feltűnő területen.

Elsőosztályú jellemzők:

 • minden elterjedt beltéri fafajtához
 • vízlepergető réteget képez
 • Kiadóssága átlagosan 10-13 m²/L
 • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
 • CO2-semleges

5 400 Ft9 000 Ft

A Lignocolor keményviaszolaj növényi olaj alapú faolaj beltéri használatra, természetes gyantákkal és viaszokkal kombinálva.

A kemény viaszolajat német gyárunkban állítjuk elő ökológiai szempontok szerint. A környezetbarát termelés vállalati filozófiánk szerves része. A növényi olajokra alapozva, amelyeket óvatosan kombináltunk természetes gyantákkal és viaszokkal, a kemény viaszolaj minden beltéri fafajhoz alkalmas, például tölgy,luc, éger, nyír vagy rózsafa.

Az olajjal végzett kezelés selymesen matt felületet ad a fafelületeknek. Ettől a fa kissé sötétebbnek tűnik, és gazdag kontrasztúvá válik. A keményviaszolaj biztosítja továbbá, hogy a bútorok és a padlók tartósabbak és vízlepergetőbbek legyenek. Így azoknak készült, akik egyszerűen és hatékonyan szeretnék karbantartani bútoraikat!

 

Használat:

Keményviaszolajunk egyszerűen ecsettel vékonyan felhordható,hagyja száradni 3-5 órán keresztül.Az olajjal történő kezelés olyan hatást eredményez a fafelületeken, amelynek fénye és színintenzitása erősen függ az alkalmazás típusától. A Lignocolor kemény viaszolajjal végzett kezelés után a szálak gazdagabbnak tűnnek, és a fa egésze sötétebb és ragyogóbb. Különösen a régi fabútorok és padlók látványosak ettől a hatástól.
Az asztaloknak, munkalapoknak vagy akár bútorfelületeknek strapabírónak, tartósnak és vízlepergetőnek kell lenniük, hogy évtizedekig élvezhessük a használatukat. A Lignocolor keményviaszolaj ötvözi mindezeket a tulajdonságokat, ezért tökéletesen alkalmas a belső fafelületekhez.Jó kopásállóságának és tartósságának köszönhetően a keményviaszolaj nagyon könnyen ápolható és könnyen tisztítható. A bútorfelületeket például időnként száraz vagy nedves ruhával le kell törölni. Bútor- vagy faviaszunk ideális az ápolásra.

1. lépés:
Használat előtt a fának vagy a felületnek tisztának és száraznak kell lennie. Jól csiszolja le a felületet P180 – 240 szemcseméretű csiszolópapírral, majd alaposan porolja le. Ez növeli a keményviasz olaj tapadását, mivel jobban behatol a fába.

2. lépés:
Először jól rázzuk fel az olajat, majd vékonyan és egyenletesen vigyük fel ecsettel. A keményviaszolajat mindig a fa erezetének irányában kell felhordani. Alternatív megoldásként a felhordás pamutkendővel is elvégezhető. Az egésznek most a kívánt eredmény szerint kell működnie.

3. lépés – A változat:
A világos és átlátszó elszíneződés érdekében az olajat egyenletesen párnázni kell, és kb. 15-20 perc múlva be kell masszírozni (szobahőmérsékleten és normál páratartalom mellett).

3. lépés – B változat:
Az intenzív átlátszó színezés érdekében az olajat kb. 3-5 órán keresztül kell hagyni száradni megfelelő szellőztetés mellett, párnázás nélkül. Kívánt esetben enyhe csiszolás után egy második vékony réteget is felvihetünk, hogy még intenzívebb és átlátszatlanabb színt kapjunk.

Megjegyzés: A fa típusától és a felvitt mennyiségtől függően az árnyalat intenzitása és a száradási/exponálási idők változhatnak. Ezért mindig egy kis tesztréteget javasolunk egy kis, nem feltűnő területre.

További információk és tippek a keményviaszolajról és annak alkalmazásáról a Technikai adatok alatt és a mellékelt szórólapon találhatók!

Gyakran ismételt kérdések:

Mi a tartomány?

A tartomány a fától és az alkalmazás típusától függően változhat. Vékony felhordással és 20-30 perc után párnázással a Hardwax Oil kb. 13-26 m²/L-hez elegendő (A felhordási változat). Vékony felhordással és ezt követő 3-5 órás száradási idővel párnázás nélkül a Hardwax Oil kb. 7-10 m²/L-hez elegendő (B alkalmazási változat).

Mi a különbség a kemény olaj és a kemény viasz olaj között?

A keményviasz olaj sokkal tartósabb, mert védőréteget képez a fán, míg a keményolaj behatol a fába és belülről védi azt.

Milyen olajat használjak az (étkező) asztalomhoz?

Asztalodhoz használhatod bútorolajunkat vagy keményviaszolajunkat. A bútorolaj egy behatoló olaj, és nem annyira stabil, mint a keményviasz olaj, amely védőréteget képez a felületen. Mindkét olaj viszonylag könnyen karbantartható.

Keverhetők-e a keményviasz olajok egymással?

Igen, keverheti egymással keményviaszolajainkat. A legjobb, ha ezt lépésről lépésre közelíti meg, és mindig mindent jól kever.

0
  0
  Kosár
  Pályázatok