Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Záróalapozó- blokkoló hatással- SZÍNTELEN

A Lignocolor blokkoló alapozó egy átlátszó, vízbázisú blokkoló alapozó, nagyon erős blokkoló hatással. Különösen védi a világos színű későbbi bevonatokat a fa és az összetevőkben gazdag régi bevonatok okozta elszíneződéstől. A Lignocolor blokkoló alapozó különösen alkalmas áttetsző és átlátszatlan következő rétegekre.

 

Elsőosztályú jellemzők:

  • növeli a tapadást a következő rétegeknél
  • megakadályozza a fa összetevők által okozott elszíneződést
  • Kiadósság 9-11 m²/L
  • CO2-semleges

6 500 Ft9 500 Ft

A Lignocolor Sperrgrund megakadályozza a csersavtartalomban gazdag és pácolt fafelület elszíneződését
A Lignocolor Sperrgrund egy átlátszó, vízbázisú alapozó záró anyag, mely nagyon magas blokkoló hatással rendelkezik, különösen védi a fafelületet a festés utáni tannin(csersav) átütéstől. Kiváltképp alkalmas a korábban lazúrozott, pácolt fafelületek fedőfestésénél.
Felhasználás:
Keverje fel alaposan a Lignocolor Sperrgrund-ot, majd hordja fel ecsettel vagy hengerrel az enyhén megcsiszolt felületre 1-2 rétegben. Minél kevésbe van megcsiszolva a fafelület, annál kevésbé képes átütni a fa tannintartalma. A fedőfestést kb. 2 óra száradási idő elteltével, csiszolás nélkül hajtsa végre a Lignocolor Old Shabby Chick krétafestékkel.
Alkalmas minden általános fafelületre, bel- és kültérben egyaránt. Jól tapad vas, üveg és műanyag felületekre is. (csiszolás szükséges)
Kiadósság:9-11 m²/L egy rétegben
VOC Tartalom:Ez a termék maximum 65 g/L VOC-t tartalmaz. EU határérték erre a termékre ("A"/d): 130 g/l (2010).
A környezetbarát festékek esetében is tartsuk be a szokásos óvintézkedéseket.
Ez a termék a vegyianyag törvény értelmében nem minősül veszélyes készítménynek, ezért jelölési
kötelezettség mentes. A maradék festéket ne öntse nyílt vizekbe, talajvízbe és csatornába. Az üres
tiszta edény újrahasznosítható. P102 Gyermekektől elzárva tartandó. Fagytól óvja.

A Sperrgrund-ot ne keverje más vízbázisú lakkal ill. festékkel. Csak tiszta szerszámokat használjon.

Előkezelés

A felület legyen tiszta, zsír-, viasz- és szilikonmentes. Az ép régi bevonatokat jól le kell csiszolni. Az elhasználódott fafelületeket le kell csiszolni a teherbíró fáig. Alaposan leporolt ​​fafelületek.

Feldolgozás/Rendelési mennyiség

Keverje jól fel a Lignocolor Sperrgrund-ot, és gyorsan vigyen fel 1-2 réteget az enyhén csiszolt aljzatra ecsettel vagy hengerrel. Minél kevesebb csiszolás, annál kevesebb összetevő kerülhet ki. Az utolsó réteg kb. 2 órás száradás után, csiszolás nélkül hordható fel Lignocolor Old Shabby Chic krétafestékekkel. Alkalmas minden elterjedt fafajtához bel- és kültéren. Ügyeljen a szokásos védőintézkedésekre (pormaszk) a csiszolási folyamat során.

FIGYELEM: Ne csiszolja át a blokkoló talajt a shabby chic kezeléssel, különben elveszti hatását. Főleg a sarkokra és élekre érdemes nagyobb felhordást alkalmazni, mivel az élek igazítása miatt kevesebb anyag marad a széleken.

Fogyasztás

750 ml kb. 9-11 m²-hez nedves alkalmazásonként

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A festékrétegek közötti száradási idő kb. 2-3 óra. Ezt követően kerülhet sor egy közbenső lakkcsiszolásra.

Gyakran ismételt kérdések:

Mire használják a blokkoló záróalapozót?

A gát célja, hogy megakadályozza a fa összetevőinek kijutását (átvérzését). Ezenkívül egy további tapadást elősegítő anyag is.

A blokkoló okot átlátszó vagy fehér színben használjam?

Elvileg minden árnyalathoz használhatja mindkét változatot. Ha egy sötét hátteret világos színnel (azaz különösen nagy kontraszttal) szeretne festeni, akkor itt a blokkoló alapfehér használatát javasoljuk. Így gyorsabban kapsz átlátszatlan eredményt.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok