Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Lignocolor Bútorwax Fehér MATT 375 ml

A LIGNOCOLOR bútorwax kizárólag természetes, környezetbarát alapanyagokból készült.A színezett waxokban valódi krétapor található, emiatt a waxolt felület matt marad a védelem mellett, így nem kell lemondanunk a krétafesték egyik legkedveltebb tulajdonságáról, az ultramatt hatásról.
A kiegyensúlyozott arányban hozzáadott kiváló minőségű méhviasz és karnaubaviasz, maximálisan ápolja és védi a fafelületeket.A karnaubaviasz egy természetes viasz, melyet a Brazilia északkeleti részén őshonos karnaubapálma (Copernicia prunifera) leveleiből nyernek. A viaszok királynőjének is nevezik,a legkeményebb viasz.  A méhviasz nagyon rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. Ennek köszönhetően jól alkalmazható természetes építő- és dekorációs anyagok (fa, parafa, máz nélküli kerámia stb.) nedvesség és szennyeződés elleni védelmére.

A Lignocolor viaszok NEM tartalmaznak gyertyaviaszt-(ami gyengébb minőségű).

Waxecsettel vagy puha pamutanyaggal egyaránt felhordható.

Felhasználás:
A LIGNOCOLOR bútorwax ugyanúgy alkalmas a kezeletlen, mint a már festett felületekre is. A waxot puha pamut anyaggal vagy waxecsettel vékonyan hordja fel a kezelendő felületre és dörzsölje be. Az esetleges felesleget egy durvább ronggyal távolítsa el. A wax teljes kikeményedéséig (1-2 hét) kímélje a felületet.
Környezetbarát termékek esetében is tartsa be a szokásos óvintézkedéseket.
Ez a termék a vegyianyagokról szóló törvény értelmében nem minősül veszélyes készítménynek, ezért jelölési kötelezettségmentes. A maradék viaszt ne juttassa nyílt vizekbe, talajvízbe, csatornába.
P102 Gyermekek kezébe nem kerülhet! Fagytól óvja!

Elsőosztályú jellemzők:

 • minden fafajtához beltérben
 • 100%-ban természetes méhviasszal és karnaubaviasszal
 • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
 • Kiadósság 30-50 m²/375 ml (a fa fajtájától és a felvitt mennyiségtől függően)
 • CO2-semleges

5 150 Ft

2 készleten

A LIGNOCOLOR bútorwax kizárólag természetes, környezetbarát alapanyagokból készült.
A kiegyensúlyozott arányban hozzáadott kiváló minőségű méhviasz és karnaubaviasz, maximálisan ápolja és védi a fafelületeket. Waxecsettel vagy puha pamutanyaggal egyaránt felhordható.

Felhasználás:
A LIGNOCOLOR bútorwax ugyanúgy alkalmas a kezeletlen, mint a már festett felületekre is. A waxot puha pamut anyaggal vagy waxecsettel vékonyan hordja fel a kezelendő felületre és dörzsölje be. Az esetleges felesleget egy durvább ronggyal távolítsa el. A wax teljes kikeményedéséig (néhány napig) kímélje a felületet. 375ml Wax 30-35 négyzetméter egyszeri waxolására elegendő.
Ideális esetben már egy nap alatt kikeményedik, és használatba vehető.
Környezetbarát termékek esetében is tartsa be a szokásos óvintézkedéseket.
Ez a termék a vegyianyagokról szóló törvény értelmében nem minősül veszélyes készítménynek, ezért jelölési kötelezettségmentes. A maradék viaszt ne juttassa nyílt vizekbe, talajvízbe, csatornába.

Előkezelés

A felületnek tisztának, por- és zsírmentesnek és száraznak kell lennie. A kezeletlen felületek kezdeti kezeléséhez enyhe csiszolás javasolt. Ha a bútorviaszt (rendszeres) ápolásra használjuk, előzetes csiszolás nem szükséges.

Feldolgozás / rendelési mennyiség

A Lignocolor bútorviasz festett és kezeletlen felületekre egyaránt alkalmas. Javasoljuk, hogy a bútorviaszt meleg (legalább 15°C-os) helyiségben használja, mert puhább lesz és könnyebben kezelhető. A viasz felhordásakor puha, szöszmentes kendővel vagy viaszkefével egyenletes, körkörös mozdulatokkal vékonyan dörzsölje be. Attól függően, hogy a fa pórusai milyen szélesek, a termék gyorsabban vagy lassabban szívódik fel. Ezután távolítson el minden maradványt egy ronggyal vagy egy durvább ruhával. Szükség esetén további rétegek is felvihetők a jó hosszú távú eredmény elérése érdekében. Fontos azonban, hogy minden egyes réteg jól száradjon.

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

Az egyes megrendelések közötti száradási idő kb.5-10 óra. A teljes végső szilárdság csak néhány nap múlva érhető el. Ezalatt a felületet nem szabad nedves ruhával megtisztítani.

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan vigyem fel a bútorviaszt?

A bútorviaszt akár viaszkecsettel, akár pamutkendővel is felviheti.

Használhatom a bútorviaszt a szabadban?

Nem, bútorviaszunk nem elég tartós kültéri használatra. Alternatív megoldásként használhatja a fapácunkat vagy valamelyik kültéri faolajunkat.

0
  0
  Kosár
  Pályázatok