Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Lenolaj – 1 L

A Lignocolor lenolaj kence egy természetes, biológiai favédő olaj bel-  és kültérre egyaránt. Kimagasló védelmet nyújt az időjárási viszontagságok ellen és az átlagosnál gyorsabban szárad.  A lenolajat kiváló minőségű lenmagból nyerjük, duplán főzzük és hidegen préseljük. Alkalmas mindenféle fafajtához, bel-és kültéren egyaránt, továbbá a korábban már olajtartalmú szerrel kezelt felületekre. Oldószer-és mérgező adalékanyag mentes.

Felhasználás:
A felületnek száraznak és tisztának kell lennie. A nyers ill. a korábban már kezelt ép felületet (repedezés lepattogzódás mentes) egy 180-240 szemcsesűrűségű csiszolópapírral, a fa erezetének irányában egyenletesen megcsiszolni, majd portalanítani. A sérült felületeket és a fellazult korábbi rétegeket, kezelés előtt teljesen le kell csiszolni. A lenolajat egy ecsettel vagy ronggyal gazdagon hordja fel a fa erezetének irányában, majd a felesleges olajat ronggyal távolítsa el. 2-3 óra elteltével egy újabb réteget hordjon fel a felületre. Az optimális védelem érdekében, javasoljuk 2-ill. 3 rétegben felhordani.

Kiadósság:9-11m2/L rétegenként

Száradás:
A Lignocolor lenolaj kence száradása nagymértékben függ a felhordott mennyiségtől és a környezeti viszonyoktól (relatív levegő páratartalom, hőmérséklet). Ideális körülmények mellett 16-24 órán belül szárad. Az optimális védelmet több hét elteltével érjük el.

Elsőosztályú jellemzők:

  • fához bel- és kültéren
  • gyorsabban szárad, mint a szokásos lenolaj
  • Kiadósság 9-11 m²/L
  • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
  • CO2-semleges

5 800 Ft

1 készleten

Előkezelés:

Az aljzatnak száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép, régi bevonatot (repedések és hámlás nélkül) egyenletesen kell csiszolni 180-240 szemcsemérettel a fa erezete irányában és jól leporolni. A sérült felületeket, meglazult régi bevonatokat vagy régi, olajat és viaszt tartalmazó bevonatokat először teljesen le kell csiszolni.

Feldolgozási/rendelési mennyiség:

Vigye fel a Lignocolor lenolajat vékonyan ecsettel vagy ruhával a fa erezetének irányában, és távolítsa el a felesleges olajat egy ruhával. 2-3 óra múlva vigyen fel egy újabb réteget. Az optimális védelem érdekében két-három alkalmazást javasolunk.

Fogyasztás:

9-11 m²/L alkalmazásonként (fától függően):

Szárítás normál alkalmazás mellett és klímával (23°C/50% relatív páratartalom):

A Lignocolor lenolajos lakk oxidatív száradása a felhordott mennyiségtől (rétegvastagság) és a száradási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet) függ. Általában 16 és 24 órás száradási idő az anyag teljes megszáradásáig. A végső keménységet vagy az optimális favédő hatást több hét után éri el. Ha a lenolajos lakk nem szárad meg teljesen, megmaradhat az olaj sajátos szaga.

Gyakran ismételt kérdések:

Biztonságos a lenolaj a gyerekek szempontjából?

Igen! Bútorolajunkat a DIN EN 71-3 (gyermekjátékok biztonsága) és a DIN 53160:2010-10 (nyállal és izzadással szembeni ellenállás) szerint tesztelték és tanúsították. Az olaj ezért habozás nélkül használható a gyermekek körében.

0
    0
    Kosár