Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Fapác- Weiss- Fehér

Fehér fa? Ez nem probléma a fehér vízbázisú pácunkkal.

Elsőosztályú jellemzők:

  • beltéri fához és fa bútorokhoz
  • vékony és nagyon gyorsan szárad
  • Kiadósság 6-8 m²/L (erősen függ a szívóképességtől és a fa fajtájától)
  • CO2-semleges

3 800 Ft6 500 Ft

 

A Lignocolor fapác egy használatra kész és univerzálisan alkalmazható vízbázisú pác. Tiszta foltmintájával és semleges pórusnedvesítésével lenyűgöző. Fényálló festékeken alapul, és száradás után nem folyik bele a festékbe. Külön előnye a könnyű feldolgozhatóság és a gyors száradás. A Lignocolor átlátszó lakkkal való bevonást követően a teljes bevonat ellenáll az izzadságnak és a nyállal a DIN EN 71-3 szabványnak megfelelően, ezért alkalmas fából készült gyermekjátékokhoz.

Használat előtt alaposan keverjük fel vagy rázzuk fel! Ha a foltot szivaccsal vagy ecsettel hordjuk fel, a szükséges mennyiséget egy műanyag tálba kell önteni. Felhordás előtt a fa aljzatot szakaszosan csiszolni kell 150-240 szemcsefinomságú végső csiszolással. Ezután a csiszolási port óvatosan el kell távolítani. Feldolgozáskor lapos ecsettel vigye fel a Lignocolor pácot a fa erezete mentén. Kb. 3-5 perc elteltével távolítsa el a felesleges fafoltot tiszta és száraz kefével a fa erezetének irányában. Különböző nedvszívó képességű fák (pl. bükk) esetén a fát előzetesen enyhén (szivaccsal) meg kell öntözni, hogy egyenletes festési hatást érjünk el.

A száradási idő körülbelül 3-4 óra a nedves felhordás mennyiségétől függően, és változhat a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően. A vízbázisú festékkel való átfestést csak 6-8 óra elteltével szabad elvégezni.

MUNKÁNKÉNT HOZAM:
6-8 m²/L alkalmazásonként

Gyakran ismételt kérdések:

Milyen fa festésére alkalmas?

Alapvetően minden fafajtát be lehet festeni, különösen a valódi fát. A rétegelt lemezhez és a ragasztott fához is probléma nélkül használhat pácot. Azonban inkább tartsa távol a kezét a forgácslaptól és a préslemeztől. Még az olyan erősen nedvszívó fafajták is, mint a bükk, lucfenyő és fenyő, csak korlátozottan alkalmasak, mivel gyorsan csúnyákká válnak.

A foltos felületet le kell zárni?

Ha tartós eredményt szeretne, a foltot mindig átlátszó bevonattal kell lezárni. Ehhez legjobban a Lignocolor átlátszó lakkunkat használhatja.

0
    0
    Kosár