Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-NUSSBAUM DUNKEL

Elsőosztályú jellemzők:

  • minden elterjedt fafajtához bel- és kültéren
  • védi a fát az időjárás viszontagságaitól
  • Kiadósság 9-12 m²/L
  • CO2-semleges

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

A Lignocolor falazúr egy környezetbarát, alacsony károsanyag-kibocsátású lazúr minden típusú fa és faszármazék számára kültéren. Mázunk mélyen behatol a fába, és évekig megvédi az időjárás hatásaitól, állandó réteget képezve a fán. Az integrált UV-védelemnek és a kiváló pigmenteknek köszönhetően a szín ragyogása hosszú ideig megmarad. Különleges konzisztenciájának köszönhetően mázunk rendkívül cseppálló. Mérgező adalékoktól mentes.

Előkezelés

A felületnek száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép régi bevonatot egyenletesen kell csiszolni a szál irányában, 180 - 240 szemcsemérettel, és jól le kell porolni. A sérült felületeket és az olajat vagy viaszt tartalmazó régi bevonatokat előzetesen teljesen le kell csiszolni. A csersav elszíneződésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előzetesen alkalmazza a Lignocolor blokkoló alapozót.

Feldolgozás / kiadósság

Az anyagnak, az aljzatnak és a környezeti hőmérsékletnek 15 ° C felett kell lennie. A Lignocolor favédő lazúr olyan fákra alkalmas, amelyek nem mérettartóak, és csak korlátozott mértékben alkalmazhatók mérettartó alkotóelemekhez. Használjon fémmentes, puha, lapos ecsetet a festékhez, és egyenletesen vigye fel a Lignocolor falazúrt a nyers fára a faszál irányába, és egyenletesen ossza el a felesleget. Kb. 3-4 órás szárítási idő után hajtson végre egy könnyű közbenső csiszolást kb. 240 szemcsével, majd vigyen fel egy másik réteget. Harmadik réteg ajánlott extrém időjárási körülmények esetén. A gomba elleni ideális védelem érdekében a fát előzetesen kezelje favédő impregnálással /  védelemmel. A problémák elkerülése érdekében mindig javasoljuk, hogy készítsen tesztfestést.

kiadósság:

9 - 12 m² / L rétegenként (a fától és a kívánt fedettségtől függően)

Száradás normál alkalmazás mellett és éghajlat mellett (23 ° C / 50% relatív páratartalom)

A falazúr száradása az alkalmazott mennyiségtől (rétegvastagság) és a szárítási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet) függ. A felület 3-5 órán belül porszáraz. Körülbelül egy nap elteltével a máz száraz és  ellenálló (ez idő alatt védje a víztől). A végső keménységet vagy az optimális favédelmi hatást több nap múlva érik el.

Előkezelés

Az aljzatnak száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép, régi bevonatot (repedések és hámlás nélkül) egyenletesen kell csiszolni 180-240 szemcsemérettel a fa erezete irányában és jól leporolni. A sérült felületeket és régi, olajat vagy viaszt tartalmazó bevonatokat először teljesen le kell csiszolni. A csersav okozta vérzés/elszíneződés elkerülése érdekében javasoljuk a Lignocolor Sperrgrund előzetes felhordását.

Feldolgozás / rendelési mennyiség

Az anyag, az alapfelület és a környezeti hőmérséklet 15°C felett legyen. A Lignocolor favédő máz nem alkalmas mérettartós fára, és csak korlátozottan alkalmas méretstabil alkatrészekre. Festéshez használjon fémmentes, puha lapos ecsetet, és a Lignocolor Holzlasurt egyenletesen vigye fel a nyers fára a fa erezetének irányában, és egyenletesen oszlassa el a felesleget. Kb. 3-4 órás száradási idő után végezzen enyhe közbenső csiszolást kb.240-es szemcsemérettel, majd vigyen fel egy újabb réteget. A harmadik réteg extrém időjárási viszonyok esetén javasolt. A kékfolt/gomba elleni ideális védelem érdekében a fát előzetesen kezelje favédő impregnálással/kékfolt elleni védelemmel. A szövődmények elkerülése érdekében mindig javasoljuk a tesztbevonatot.

Fogyasztás

9-12 m²/L alkalmazásonként (a fától és a kívánt átlátszatlanságtól függően)

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A favédő máz száradása függ az alkalmazott mennyiségtől (rétegvastagság) és a száradási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet). A felület általában 3-5 óra elteltével porszárad. Körülbelül egy nap múlva a máz teljesen megszárad és járható (ez idő alatt védje a víztől). A végső keménység vagy az optimális favédő hatás néhány nap múlva érhető el.

Gyakran ismételt kérdések:

A lazúr szórópisztollyal is felvihető?

A lazúr elvileg permetező rendszerrel is felvihető. Itt fontos odafigyelni a gyártó által közölt információkra, és szükség esetén kevés vízzel hígítani a mázat.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok