Megjegyzés: A színek megjelenítése a képernyő beállításaitól függően változhat, ezért kissé eltérhet a valós színtónustól!

Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-WEISS

Elsőosztályú jellemzők:

  • minden elterjedt fafajtához bel- és kültéren
  • védi a fát az időjárás viszontagságaitól
  • Kiadósság 9-12 m²/L
  • CO2-semleges

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

A Lignocolor falazúr egy környezetbarát, alacsony károsanyag-kibocsátású vastaglazúr minden típusú fa és faszármazék számára kültéren, és beltéren. Ideális minden fafajtához és faelemekhez, mint például kerti bútorokhoz vagy kerti házakhoz. Ökológiai vízbázisának köszönhetően akár beltéri használatra is alkalmas. Mázunk mélyen behatol a fába, és évekig megvédi az időjárás hatásaitól, állandó réteget képezve a fán. Az integrált UV-védelemnek és a kiváló pigmenteknek köszönhetően a szín ragyogása hosszú ideig megmarad. Különleges konzisztenciájának köszönhetően mázunk rendkívül cseppálló. Mérgező adalékoktól mentes.

Előkezelés

A felületnek száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép régi bevonatot egyenletesen kell csiszolni a szál irányában, 180 - 240 szemcsemérettel, és jól le kell porolni. A sérült felületeket és az olajat vagy viaszt tartalmazó régi bevonatokat előzetesen teljesen le kell csiszolni. A csersav elszíneződésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előzetesen alkalmazza a Lignocolor blokkoló alapozót.

Feldolgozás / kiadósság

Az anyagnak, az aljzatnak és a környezeti hőmérsékletnek 15 ° C felett kell lennie. A Lignocolor favédő lazúr olyan fákra alkalmas, amelyek nem mérettartóak, és csak korlátozott mértékben alkalmazhatók mérettartó alkotóelemekhez. Használjon fémmentes, puha, lapos ecsetet a festékhez, és egyenletesen vigye fel a Lignocolor falazúrt a nyers fára a faszál irányába, és egyenletesen ossza el a felesleget. Kb. 3-4 órás szárítási idő után hajtson végre egy könnyű közbenső csiszolást kb. 240 szemcsével, majd vigyen fel egy másik réteget. Harmadik réteg ajánlott extrém időjárási körülmények esetén. A gomba elleni ideális védelem érdekében a fát előzetesen kezelje favédő impregnálással /  védelemmel. A problémák elkerülése érdekében mindig javasoljuk, hogy készítsen tesztfestést.

kiadósság:

9 - 12 m² / L rétegenként (a fától és a kívánt fedettségtől függően)

Száradás normál alkalmazás mellett és éghajlat mellett (23 ° C / 50% relatív páratartalom)

A falazúr száradása az alkalmazott mennyiségtől (rétegvastagság) és a szárítási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet) függ. A felület 3-5 órán belül porszáraz. Körülbelül egy nap elteltével a máz száraz és  ellenálló (ez idő alatt védje a víztől). A végső keménységet vagy az optimális favédelmi hatást több nap múlva érik el.

Előkezelés

Az aljzatnak száraznak és tisztának kell lennie. A nyers fát vagy az ép, régi bevonatot (repedések és hámlás nélkül) egyenletesen kell csiszolni 180-240 szemcsemérettel a fa erezete irányában és jól leporolni. A sérült felületeket és régi, olajat vagy viaszt tartalmazó bevonatokat először teljesen le kell csiszolni. A csersav okozta vérzés/elszíneződés elkerülése érdekében javasoljuk a Lignocolor Sperrgrund előzetes felhordását.

Feldolgozás / rendelési mennyiség

Az anyag, az alapfelület és a környezeti hőmérséklet 15°C felett legyen. A Lignocolor favédő máz nem alkalmas mérettartós fára, és csak korlátozottan alkalmas méretstabil alkatrészekre. Festéshez használjon fémmentes, puha lapos ecsetet, és a Lignocolor Holzlasurt egyenletesen vigye fel a nyers fára a fa erezetének irányában, és egyenletesen oszlassa el a felesleget. Kb. 3-4 órás száradási idő után végezzen enyhe közbenső csiszolást kb.240-es szemcsemérettel, majd vigyen fel egy újabb réteget. A harmadik réteg extrém időjárási viszonyok esetén javasolt. A kékfolt/gomba elleni ideális védelem érdekében a fát előzetesen kezelje favédő impregnálással/kékfolt elleni védelemmel. A szövődmények elkerülése érdekében mindig javasoljuk a tesztbevonatot.

Fogyasztás

9-12 m²/L alkalmazásonként (a fától és a kívánt átlátszatlanságtól függően)

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A favédő máz száradása függ az alkalmazott mennyiségtől (rétegvastagság) és a száradási körülményektől (relatív páratartalom, hőmérséklet). A felület általában 3-5 óra elteltével porszárad. Körülbelül egy nap múlva a máz teljesen megszárad és járható (ez idő alatt védje a víztől). A végső keménység vagy az optimális favédő hatás néhány nap múlva érhető el.

Gyakran ismételt kérdések:

A lazúr szórópisztollyal is felvihető?

A lazúr elvileg permetező rendszerrel is felvihető. Itt fontos odafigyelni a gyártó által közölt információkra, és szükség esetén kevés vízzel hígítani a mázat.

0
    0
    Kosár