Lignocolor krétafesték ARCTIC BLUE (Türkizkék)

Türkizkék, mint a sarkvidéki jéghegyek körüli víz. A Arctic Blue krétafestékünk egy hűvös, világoskék árnyalat, amely egyfajta frissességet hoz otthonába.

Elsőosztályú jellemzők:

 • egyedülálló matt hatás
 • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
 • Kiadósság 6-8 m²/kg
 • CO2-semleges

2 050 Ft8 900 Ft

Az Arctic Blue krétafesték árnyalatunk egy világos és friss, szürkésbe hajló kékeszöld árnyalat. Ez a hűvös árnyalat alkalmas kisebb és sötétebb helyiségekbe, ahol friss és könnyed hangulatot teremt. Ezért tökéletesen használható egy szoba összes falára is. De a gyerekszoba bútoraihoz is tökéletes ez a zöld árnyalat, különösen akkor, ha ott nem található klasszikus rózsaszín vagy kék. A kékeszöld lélegzetelállító hatást kölcsönöz a gyerekszobának. Az Arctic Blue-hoz illeszkednek az élénk kékeszöld árnyalatok, mint a Vintage Blue, vagy az egyszerűbb világosabb árnyalatok, mint a Light Grey.

A Lignocolor krétafesték egy kiváló minőségű vízbázisú festék, bútorok, csempék, fűtőtestek, konyhák, képkeretek és még sok más felület festéséhez. A krétafesték a bútoroknak a kívánt vintage megjelenést kölcsönzi. Minden krétafestékünk vízbázisú, környezetbarát és nagyon jó fedőképességű. Színpalettánk 144 árnyalatot kínál. Szükség esetén a színek könnyen keverhetők egymással. A krétafesték még ellenállóbbá tételéhez ajánljuk bútorviaszunkat, a különösen strapabíró helyekre pedig  lakkjainkat.

Különleges jellemzők:

 • kiváló fedőképesség
 • ideális beltéri használatra
 • minden elterjedt fafajtához
 • könnyű felvitel és gyors száradás
 • környezetbarát és CO2-semleges gyártás
 • szagtalan

Anyagszükséglet:
1 kg kb. 8 - 10 m²-re elegendő rétegenként

Előkezelés

A felület legyen tiszta, zsír-, viasz- és szilikonmentes. Az ép régi bevonatokat jól le kell csiszolni. Az elhasználódott fafelületeket le kell csiszolni a teherbíró fáig. Alaposan leporolt ​​fafelületek. A csersav okozta vérzés/elszíneződés elkerülése érdekében javasoljuk a Lignocolor Sperrgrund előzetes felhordását.

Feldolgozás/Rendelési mennyiség

Használat előtt alaposan keverjük fel vagy rázzuk fel! Az anyag eltávolítása után a tartályt mindig jól zárja le. Javasoljuk, hogy csiszoláshoz használjon pormaszkot, és hagyja a festéket jól szellőző helyiségben megkötni. A kívánt festési hatástól függően vigye fel a Lignocolor krétafestéket egyszer vagy kétszer kerek vagy lapos ecsettel. A bevonathoz pl. Jól porold le a felületet! Lapos ecsettel kb. 80 g/m², a kívánt hatástól függően. Szobahőmérsékleten történő száradás (kb. 2-3 óra) után végezzen közbenső csiszolást 320-as szemcseméretű csiszolópapírral, és alaposan porolja le. Kb. 2-3 óra száradás után vigye fel ismét a Lignocolor krétafestéket kb.80-100 g/m²-rel és hagyja szobahőmérsékleten kb.2 órán át száradni. A kívánt hatástól függően a festék 1-3%-os csapvízzel hígítható. Ezután újra elkezdheti a szín lecsiszolását a bevont felület kiválasztott pontjain. Javaslatként 180-240 szemcseméretű csiszolópapír használható. A trükk az, hogy a bevonatot különböző pontokon egyenletesen csiszolják. Több rétegben is dolgozhat (többszínű hatás), például első rétegként vigye fel a Vintage Green színt, majd vigye fel a fedőréteget az angol fehér színben. Száradás után a felső réteget a kiválasztott pontokon átcsiszoljuk, és két szín többszínű hatását kapjuk.

Fogyasztás

1 kg kb. 8-10 m²-re nedves alkalmazásonként

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A festékrétegek közötti száradási idő kb. 2-3 óra 23°C-on és 50% rel. Páratartalom. Ezt követően kerülhet sor egy közbenső lakkcsiszolásra.

Gyakran ismételt kérdések:

Kell használnom alapozót?

Ez nagymértékben függ a felülettől vagy a fától. Javasoljuk, hogy a krétafestékkel egy kis próbabevonatot használjon, hogy ellenőrizze, hogy a fa átfolyik-e, és előfordul-e elszíneződés. Ebben az esetben a blokkoló alapozót mindenképpen fel kell hordani. Általánosságban azonban elmondható, hogy a blokkoló alapozó mindig jó választás, hiszen blokkoló hatása mellett tapadást elősegítőként is szolgál, és így növeli a tapadást nehéz aljzatokon.

Kell alkalmaznom záróréteget?

Krétafestékünk elkenődésmentes, ezért nem feltétlenül szükséges. Ez mindig attól függ, hogy a festett felület milyen terhelésnek van kitéve.

Bútorviasz vagy tömítés javasolt kis vagy könnyű terhelés esetén.

Nagyobb terhelés esetén használja a többrétegű tömítést vagy az átlátszó lakkot.

Ha festett lépcsőt vagy padlót, akkor a legjobb a parketta és a lépcsőfesték használata.

Az átlátszó fapácot szabadban festett felületekhez kell választani.

Tipp: Ha szereted a különösen természetes hatást, a krétafestéket keményviaszolajunkkal is lezárhatod.

Mit festhetek vele?

Krétafestékünk alkalmas fára, bútorra, csempére, radiátorra, konyhára, cserépkályhára, műanyagra, fémre, üvegre és még sok másra. lehetőleg beltérben. Főleg speciálisabb/simább felületeknél javasoljuk, hogy kicsit érdesítse fel, majd készítsen próbabevonatot.

Használhatok krétafestéket kültéren?

Krétafestékünket elvileg bel- és kültéren is festheti. Ha azonban tartós eredményt szeretne elérni, akkor ezt követően ragassza le őket fapácunkkal. Ha ez nem történik meg, a krétafesték idővel piszkosnak tűnhet, és apró repedések keletkezhetnek.

Mennyire fed a krétafesték?

Mivel a mi krétafestékünk nagyon jó átlátszósággal rendelkezik, általában 1-2 réteg is elegendő.

Tipp: Használja fehér blokkoló alapozónkat, hogy még gyorsabban érjen el átlátszatlan eredményt.

Hogyan vigyem fel a krétafestéket?

A krétafestéket ecsettel vagy hengerrel hordhatja fel. A kefével ügyeljen arra, hogy a sörték ne legyenek túl kemények, a hengerrel pedig arra, hogy alkalmas legyen a sima felületekre.

0
  0
  Kosár
  Pályázatok