Lignocolor krétafesték ICED COFFEE (kávészín)

Egy hűsítő és frissítő jeges kávéra vágyik? Akkor az Iced Coffee árnyalatú krétafestékünk pont megfelelő. Sötétebb bézs árnyalatú, nagyon emlékeztet egy hűvös jeges kávéra, és frissítő megjelenést biztosít.

Elsőosztályú jellemzők:

 • egyedülálló matt hatás
 • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
 • Kiadósság 6-8 m²/kg
 • CO2-semleges

2 050 Ft8 900 Ft

A nagyszerű nevet viselő Iced Coffee árnyalatunk hűvös és frissítő megjelenést biztosít bármely helyiségben. Ez a sötétbézs árnyalat egy hűvös jeges kávéra emlékeztet, és tökéletes választás mindenkinek, aki nem egy átlagos bézs színt keres. Egyébként a hűvös hatás lágyítása vagy felmelegítése érdekében Iced Coffee árnyalatunk tökéletesen kombinálható olyan színekkel, mint a Sierra Nevada vagy a Dióbarna - akár alapszínként, akár hangsúlyos színként.

A Lignocolor krétafesték egy kiváló minőségű vízbázisú festék, bútorok, csempék, fűtőtestek, konyhák, képkeretek és még sok más felület festéséhez. A krétafesték a bútoroknak a kívánt vintage megjelenést kölcsönzi. Minden krétafestékünk vízbázisú, környezetbarát és nagyon jó fedőképességű. Színpalettánk 144 árnyalatot kínál. Szükség esetén a színek könnyen keverhetők egymással. A krétafesték még ellenállóbbá tételéhez ajánljuk bútorviaszunkat, a különösen strapabíró helyekre pedig  lakkjainkat.

Különleges jellemzők:

 • kiváló fedőképesség
 • ideális beltéri használatra
 • minden elterjedt fafajtához
 • könnyű felvitel és gyors száradás
 • környezetbarát és CO2-semleges gyártás
 • szagtalan

Anyagszükséglet:
1 kg kb. 8 - 10 m²-re elegendő rétegenként

Előkezelés

A felület legyen tiszta, zsír-, viasz- és szilikonmentes. Az ép régi bevonatokat jól le kell csiszolni. Az elhasználódott fafelületeket le kell csiszolni a teherbíró fáig. Alaposan leporolt ​​fafelületek. A csersav okozta vérzés/elszíneződés elkerülése érdekében javasoljuk a Lignocolor Sperrgrund előzetes felhordását.

Feldolgozás/Rendelési mennyiség

Használat előtt alaposan keverjük fel vagy rázzuk fel! Az anyag eltávolítása után a tartályt mindig jól zárja le. Javasoljuk, hogy csiszoláshoz használjon pormaszkot, és hagyja a festéket jól szellőző helyiségben megkötni. A kívánt festési hatástól függően vigye fel a Lignocolor krétafestéket egyszer vagy kétszer kerek vagy lapos ecsettel. A bevonathoz pl. Jól porold le a felületet! Lapos ecsettel kb. 80 g/m², a kívánt hatástól függően. Szobahőmérsékleten történő száradás (kb. 2-3 óra) után végezzen közbenső csiszolást 320-as szemcseméretű csiszolópapírral, és alaposan porolja le. Kb. 2-3 óra száradás után vigye fel ismét a Lignocolor krétafestéket kb.80-100 g/m²-rel és hagyja szobahőmérsékleten kb.2 órán át száradni. A kívánt hatástól függően a festék 1-3%-os csapvízzel hígítható. Ezután újra elkezdheti a szín lecsiszolását a bevont felület kiválasztott pontjain. Javaslatként 180-240 szemcseméretű csiszolópapír használható. A trükk az, hogy a bevonatot különböző pontokon egyenletesen csiszolják. Több rétegben is dolgozhat (többszínű hatás), például első rétegként vigye fel a Vintage Green színt, majd vigye fel a fedőréteget az angol fehér színben. Száradás után a felső réteget a kiválasztott pontokon átcsiszoljuk, és két szín többszínű hatását kapjuk.

Fogyasztás

1 kg kb. 8-10 m²-re nedves alkalmazásonként

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A festékrétegek közötti száradási idő kb. 2-3 óra 23°C-on és 50% rel. Páratartalom. Ezt követően kerülhet sor egy közbenső lakkcsiszolásra.

Gyakran ismételt kérdések:

Kell használnom alapozót?

Ez nagymértékben függ a felülettől vagy a fától. Javasoljuk, hogy a krétafestékkel egy kis próbabevonatot használjon, hogy ellenőrizze, hogy a fa átfolyik-e, és előfordul-e elszíneződés. Ebben az esetben a blokkoló alapozót mindenképpen fel kell hordani. Általánosságban azonban elmondható, hogy a blokkoló alapozó mindig jó választás, hiszen blokkoló hatása mellett tapadást elősegítőként is szolgál, és így növeli a tapadást nehéz aljzatokon.

Kell alkalmaznom záróréteget?

Krétafestékünk elkenődésmentes, ezért nem feltétlenül szükséges. Ez mindig attól függ, hogy a festett felület milyen terhelésnek van kitéve.

Bútorviasz vagy tömítés javasolt kis vagy könnyű terhelés esetén.

Nagyobb terhelés esetén használja a többrétegű tömítést vagy az átlátszó lakkot.

Ha festett lépcsőt vagy padlót, akkor a legjobb a parketta és a lépcsőfesték használata.

Az átlátszó fapácot szabadban festett felületekhez kell választani.

Tipp: Ha szereted a különösen természetes hatást, a krétafestéket keményviaszolajunkkal is lezárhatod.

Mit festhetek vele?

Krétafestékünk alkalmas fára, bútorra, csempére, radiátorra, konyhára, cserépkályhára, műanyagra, fémre, üvegre és még sok másra. lehetőleg beltérben. Főleg speciálisabb/simább felületeknél javasoljuk, hogy kicsit érdesítse fel, majd készítsen próbabevonatot.

Használhatok krétafestéket kültéren?

Krétafestékünket elvileg bel- és kültéren is festheti. Ha azonban tartós eredményt szeretne elérni, akkor ezt követően ragassza le őket fapácunkkal. Ha ez nem történik meg, a krétafesték idővel piszkosnak tűnhet, és apró repedések keletkezhetnek.

Mennyire fed a krétafesték?

Mivel a mi krétafestékünk nagyon jó átlátszósággal rendelkezik, általában 1-2 réteg is elegendő.

Tipp: Használja fehér blokkoló alapozónkat, hogy még gyorsabban érjen el átlátszatlan eredményt.

Hogyan vigyem fel a krétafestéket?

A krétafestéket ecsettel vagy hengerrel hordhatja fel. A kefével ügyeljen arra, hogy a sörték ne legyenek túl kemények, a hengerrel pedig arra, hogy alkalmas legyen a sima felületekre.

0
  0
  Kosár
  Pályázatok