Lignocolor krétafesték WHISPER

A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC egy kiváló minőségű környezetbarát vízbázisú matt festék, melynek fő összetevője a krétapor, a bútorok,fából készült székek, boros- és egyéb faládák, továbbá kép- és tükörkeretek stb. Shabby stílusúvá varázslásához. Az OLD SHABBY CHIC festék alkalmazásával lehetősége nyílik bútorai küllemét Vintage hatásúvá változtatnia. Az egyszerű és gyors alkalmazhatósága miatt ideális hobbyfestőknek otthoni környezetben való használatra, mindenféle fafelületre, üvegre stb. Az OLD SHABBY CHIC egyébként is kiválóan tapadó felületét még ellenállóbbá teheti a termékeink között található LIGNOCOLOR vízbázisú környezetbarát védőlakkal.Az 1 kg-os kiszerelés 8-10 m², a 0,5 kg-os kiszerelés 4-5 m², a 100 ml-es kiszerelés 1-1,5m² lekenésére elegendő egy rétegben.

Elsőosztályú jellemzők:

  • egyedülálló matt hatás
  • DIN EN 71-3 szerint tesztelt - alkalmas gyermekjátékokhoz
  • Kiadósság 6-8 m²/kg
  • CO2-semleges

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Előkezelés

A felület legyen tiszta, zsír-, viasz- és szilikonmentes. Az ép régi bevonatokat jól le kell csiszolni. Az elhasználódott fafelületeket le kell csiszolni a teherbíró fáig. Alaposan leporolt ​​fafelületek. A csersav okozta vérzés/elszíneződés elkerülése érdekében javasoljuk a Lignocolor Sperrgrund előzetes felhordását.

Feldolgozás/Rendelési mennyiség

Használat előtt alaposan keverjük fel vagy rázzuk fel! Az anyag eltávolítása után a tartályt mindig jól zárja le. Javasoljuk, hogy csiszoláshoz használjon pormaszkot, és hagyja a festéket jól szellőző helyiségben megkötni. A kívánt festési hatástól függően vigye fel a Lignocolor krétafestéket egyszer vagy kétszer kerek vagy lapos ecsettel. A bevonathoz pl. Jól porold le a felületet! Lapos ecsettel kb. 80 g/m², a kívánt hatástól függően. Szobahőmérsékleten történő száradás (kb. 2-3 óra) után végezzen közbenső csiszolást 320-as szemcseméretű csiszolópapírral, és alaposan porolja le. Kb. 2-3 óra száradás után vigye fel ismét a Lignocolor krétafestéket kb.80-100 g/m²-rel és hagyja szobahőmérsékleten kb.2 órán át száradni. A kívánt hatástól függően a festék 1-3%-os csapvízzel hígítható. Ezután újra elkezdheti a szín lecsiszolását a bevont felület kiválasztott pontjain. Javaslatként 180-240 szemcseméretű csiszolópapír használható. A trükk az, hogy a bevonatot különböző pontokon egyenletesen csiszolják. Több rétegben is dolgozhat (többszínű hatás), például első rétegként vigye fel a Vintage Green színt, majd vigye fel a fedőréteget az angol fehér színben. Száradás után a felső réteget a kiválasztott pontokon átcsiszoljuk, és két szín többszínű hatását kapjuk.

Fogyasztás

1 kg kb. 8-10 m²-re nedves alkalmazásonként

Szárítás normál alkalmazással és klímával (23°C/50% relatív páratartalom)

A festékrétegek közötti száradási idő kb. 2-3 óra 23°C-on és 50% rel. Páratartalom. Ezt követően kerülhet sor egy közbenső lakkcsiszolásra.

Gyakran ismételt kérdések:

Kell használnom alapozót?

Ez nagymértékben függ a felülettől vagy a fától. Javasoljuk, hogy a krétafestékkel egy kis próbabevonatot használjon, hogy ellenőrizze, hogy a fa átfolyik-e, és előfordul-e elszíneződés. Ebben az esetben a blokkoló alapozót mindenképpen fel kell hordani. Általánosságban azonban elmondható, hogy a blokkoló alapozó mindig jó választás, hiszen blokkoló hatása mellett tapadást elősegítőként is szolgál, és így növeli a tapadást nehéz aljzatokon.

Kell alkalmaznom záróréteget?

Krétafestékünk elkenődésmentes, ezért nem feltétlenül szükséges. Ez mindig attól függ, hogy a festett felület milyen terhelésnek van kitéve.

Bútorviasz vagy tömítés javasolt kis vagy könnyű terhelés esetén.

Nagyobb terhelés esetén használja a többrétegű tömítést vagy az átlátszó lakkot.

Ha festett lépcsőt vagy padlót, akkor a legjobb a parketta és a lépcsőfesték használata.

Az átlátszó fapácot szabadban festett felületekhez kell választani.

Tipp: Ha szereted a különösen természetes hatást, a krétafestéket keményviaszolajunkkal is lezárhatod.

Mit festhetek vele?

Krétafestékünk alkalmas fára, bútorra, csempére, radiátorra, konyhára, cserépkályhára, műanyagra, fémre, üvegre és még sok másra. lehetőleg beltérben. Főleg speciálisabb/simább felületeknél javasoljuk, hogy kicsit érdesítse fel, majd készítsen próbabevonatot.

Használhatok krétafestéket kültéren?

Krétafestékünket elvileg bel- és kültéren is festheti. Ha azonban tartós eredményt szeretne elérni, akkor ezt követően ragassza le őket fapácunkkal. Ha ez nem történik meg, a krétafesték idővel piszkosnak tűnhet, és apró repedések keletkezhetnek.

Mennyire fed a krétafesték?

Mivel a mi krétafestékünk nagyon jó átlátszósággal rendelkezik, általában 1-2 réteg is elegendő.

Tipp: Használja fehér blokkoló alapozónkat, hogy még gyorsabban érjen el átlátszatlan eredményt.

Hogyan vigyem fel a krétafestéket?

A krétafestéket ecsettel vagy hengerrel hordhatja fel. A kefével ügyeljen arra, hogy a sörték ne legyenek túl kemények, a hengerrel pedig arra, hogy alkalmas legyen a sima felületekre.

0
    0
    Kosár
    Pályázatok