Nyughatatlan. Türelmetlen. Kíváncsi. Kísérletező.Kapkodós. …Ez mind én vagyok. A férjem azt szokta mondani a kúpcseréptől akarom elkezdeni a házépítést, pedig előbb alap kell. Állandóan tervezek, és átugrom a köztes dolgokat. Megalkuvó vagyok, mert meg akarom oldani, most, azonnal,nem várok. Ez utóbbit kedvelem legkevésbé magamban, mert sokszor bántam, hogy nem voltam következetes, és lejjebb adtam az eredeti tervből, pénz, vagy idő hiánya miatt. Imádok változtatni, állandóan átrendezek, átfestek, mire a család megszokja hol só, addig már máshol van.

Ezt az ágyat, mint oly sok mindent akcióban vettük, olyan olcsó volt, hogy nem lehetett otthagyni. Végül is tetszett, bár alig fér be a pici hálóba, kitakarja az ablakot, na és a színe.. Bazi sötét.. Uralkodik, nyomasztó, semmi finomság és könnyedség nincs benne. Na ezzel is beértem, pedig ha nem azonnal akarok ágyat, akkor lett volna jobb.Ennek már jó sok éve, költözött velünk az ágy oda, meg ide.. De közben nem szerettem igazán.

14233403_1046630338791294_1590944217_o

Persze mióta tesztelgetem a Lignocolort, azóta motoszkál az agyamban,ezt is le lehetne festeni? Műbőr. Nem repedne, nem kopna? nem ugrana le azonnal, hisz puha a felület, mozog, és nem tudja beszívni sem a festéket. Na de mint mondtam kísérletező vagyok. Tegnap Bardócz Évi feltett egy kérdést, ami aztán hozta a döntést. Le fogom festeni és kész. Ma reggel kidobáltam az ágyból mindent, ha már így volt ágyneműt is mostam. Elkezdtem a festést. Mindig mosolygok magamban, amikor valami ilyen dilis döntést hozva ügyködök valamin, és a férjem épp arra jár. Soha nem mond semmit, úgy tesz, mintha ott sem lennék, mintha nem látná. Gondolom magában arra gondol, Atyaég már megint… és mi a fene lesz ebből. De nem veszi el a kedvem azzal, hogy sopánkodik, inkább szépen továbbsétál. Ma a nagy fiam is így tett, azzal a különbséggel, hogy közben elnyomott egy vigyort is,közben csóválta a fejét.. amit épp megláttam.. Visszamosolyogtam, annyit mondott:- anya… te hihetetlen vagy.. Hogy ez most jó vagy rossz, dicséret, vagy nem, azt nem tudom, de azért festettem tovább. Ecsettel kezdtem-mint mindig, és hengerre váltottam-mint mindig. A varrásoknál, és gomboknál ecsettel festettem végig. 2 rétegnél már szuper jól nézett ki,de tettem rá még egy hígított réteget.

Nagyon gyorsan száradt, láttam ez gyors projekt lesz, este már nem kell aggódnom attól, hogy hol alszunk. Közben próbálgattam, vakargattam, hogy bírja. Mindent bírt, az erős kaparást is, sehol meg sem moccant, biztató. Tudtam ez csak jobb lesz ha vaxolom. Natúr waxot használtam, valami csodaszép finom puha lett a felület. Öröm megfogni simogatni. Mint a legfinomabb bőr. Marcika is azt mondta, -nagyon jó most megfogni anya ettől a festéktől. 🙂

Összesen 4-5 dl festék fogyott, 3 rétegben, és wax pedig alig valami. Lignocolor Pearl színt használtam, ami egy nagyon finom kékes szürke, szinte fehér szín. A képek nem igazán adják vissza a valódi színt.

A fotókkal nem tudtam várni, de nem ez az ágytakaró amit használok, az a mosógépben forog most, és a díszpárna huzatok is. Az ágy maga látható az új ruciban.

Döntsétek el teszik-e vagy nem, én meg vagyok elégedve. Ráadásul a műbőr festést is teszteltem, nálam csillagos ötös az eredmény.

Pontosan tudom, most sokan fogjátok kérdezni, kanapét fotelt lehet-e festeni, mennyire lesz tartós. Fogalmam sincs a jövőt illetően, de nálam remekül néz ki, és tapintásra is szuper. Valakinek ki kell próbálni ezt is… 😀

0
    0
    Kosár
    Pályázatok