Lignocolor

ligno_logo

falfesték

SZÁMUNKRA FONTOS A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóság és az ökológia magától értetődő kérdés a Lignocolor mint modern vállalat számára. Például, ha új recepteket készítünk a krétafestékeinkről, figyelmet fordítunk a nyersanyagok tudatos felhasználására és a lehető leginkább környezettudatos gyártásra. Nekünk, mint családi vállalkozásnak, a fenntarthatóság magában foglalja a munkavállalókkal szembeni társadalmi felelősségvállalást is. Környezet, termelés és minőség – a Lignocolor minden területen elkötelezett.

Umwelt

Környezet

Számunkra a környezetvédelem és az ökológiai felelősségvállalás a következő képletekkel kezdődik: A káros anyagokat csak a lényeges alapanyagokra redukáltuk annak érdekében, hogy megőrizzük azokat a tulajdonságokat, mint például festékeink,  viaszaink és lakkjaink tartóssága és felhasználóbarát tulajdonságai. Amikor új terméket fejlesztünk ki, az ökológia és a fenntarthatóság kérdése mindig az előtérben van. Példa erre a viaszunk, amely szinte 100% -ban természetes alapanyagokból áll. De falfestékek és krétafestékek alapanyagai istöbbnyire a természetből származnak. De számunkra ez nem elég. Ezért fejlesztjük folyamatosan termékeinket, és néha kicseréljük az alapanyagokat a receptekben, amikor a kutatások alapján  ökológiai szempontból jobb termékeket fejleszthetünk ki.

Produktion

Termelés

A Lignocolor termékek gyártásakor az összes munkafolyamatot és folyamatot figyeljük és optimalizáljuk  ökológia szempontból: Például a gyártás során minél kevesebb öblítővíz kerül felhasználásra – ezt feldolgozzuk és másodszor is felhasználjuk ,mert kevés hulladékot akarunk előállítani. Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a visszaküldött festék kannákat ártalmatlanítjuk, hanem feldolgozzuk és újra felhasználjuk. Ez drágább, de összhangban van a fenntarthatósági filozófiánkkal.
Handmade

Kézzel készül

Minden terméket maguk készítünk, ideértve a fejlesztést és a gyártást, valamint a festékek kitöltését és a címkék felragasztását. A mai napig például a cég alapítója, Marcel Prieto nagymamája kézzel készíti a színkártyákat .
Qualität

Minőség

A Lignocolor számára mindig az előtérben áll a termékek minősége – és nem a nyersanyagok ára. Mivel a jó tulajdonságok, mint például a festékek könnyű felhasználhatósága, olcsó alapanyagok esetén nem lennének lehetségesek. Krétánk például a francia pezsgő bányászati területeiről származik,  a titán-oxid Svájcból, az összes kötőanyag Németországból származik. Ugyanakkor a viszonylag rövid szállítási útvonalak és a munkakörülmények összhangban vannak az európai szabványokkal, összhangban a fenntartható termelés iránti elkötelezettségünkkel.

Zertifiziert

Tanúsítványok

A legtöbb Lignocolor színt egy független, világszerte elismert német kutatóintézet ,DIN-tesztelte. Ezenkívül önkéntes biztonsági tesztek bevezetését tervezzük, például az allergénekkel kapcsolatban.

Leidenschaft

Szenvedély

Termékeinket az elsőtől kezdve a Lignocolorot alapítója, Marcel Prieto  , a színek, a textúrák és a kiváló minőség iránti  szenvedélye formálta . Lelkesedését minden nap átveszik a családi vállalat alkalmazottai. Ezt a szenvedélyt érezheti, amikor a Lignocolor termékekkel dolgozik.

LIGNOCOLOR:
 Lignocolor egy fantasztikus alternatíva a krétafesték piacon. Rendkívül jól terül, szagtalan, és nagyon kiadós. Gyönyörű pasztell színei metál színekkel kombinálhatóak, az ellenálló felületet a vízbázisú fedőlakk biztosítja.A különböző színek egymással jól kombinálhatóak, keverhetőek.A festék textúrája selymesebb homogénebb az átlagosnál, ebből adódóan gyönyörűen foltmentesen terül, az ultramatt felület mellett igazán elegáns hatást lehet vele elérni. Antikolható, egymásra felkenve multicolor effektet érhetünk el.

Rólunk

Mi egy tradicionális, harmadik generációs családi vállalkozás vagyunk Németországban. Több mint 40 év tapasztalatával mindent tudunk a fafelületek kezeléséről. Ezt mutatja minden termékünk, hiszen a minőség nálunk az első helyen áll. Termékpalettánk a fapácoktól, a faolajokon és falakkokon át a kiegészítőkig terjed. Ezen kívül minden termékünk kimondottan felhasználó- és környezetbarát. Nálunk mindent megtalál, ami a fa festéséhez, kezeléséhez szükséges. Ügyfeleink között tudhatunk tapasztalt asztalosokat, bútorasztalosokat, csakúgy, mint Do-it-Yourself (DIY) felhasználókat is.

Mit is jelent a SHABBY CHIC?

A Shabby Chic egy lakberendezési stílus melynek szószerinti fordítása: „ ütött-kopott divat”.
Ez a stílus a régies, az új és a szokatlan lakberendezési tárgyak és bútorok kombinációja. A fafelületek e stílusra való elkészítéséhez főként természetes pasztell és világos tónusú, matt festékeket használnak. Ugyancsak a Shabby Chic stílushoz tartoznak a természetes és a mesterségesen létrehozott használati nyomok kopások, karcolások, lepattanások, mint a látszólag megmunkálatlan, durva fafelületek, melyek felidézik a régmúlt időket. A stílus az 1980-as években alakult ki Nagy-Britanniában a régi vidéki birtokok berendezéseit felidézve.

Miért
LIGNOCOLOR OLD
SHABBY CHIC FESTÉK?

Az Old Shabby Chic festék speciálisan a valódi matt Vintage felületek utánzására lett kifejlesztve. A termék tapadási képessége kiváló, a régi és a már festett felületeken egyaránt alkalmazható. Az e festékkel kezelt fafelületeken, úgymond egy „ old touch” felszín rajzolódik ki.

A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC egy kiváló minőségű vízbázisú matt festék, melynek fő összetevője a krétapor, a bútorok nemes és a már említett VINTAGE kinézetének elérése érdekében, mellyel az autentikus Shabby Chic stílus a cél. Alkalmas mindenféle fafelületre, bel- és kültéren egyaránt.

A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC LUXURY EDITION egy kiváló minőségű vízbázisú matt festék, melynek fő alkotóeleme a krétapor, csillogó, metálos hatású – ezüst-, réz,- arany- és egyéb – színekben. E mattos csillogó hatásért válogatott festék pigmentek és effektanyagok kerülnek felhasználásra. A Luxury Edition egymáshoz hangolt színtónusai kiválóan kombinálhatóak.

A LIGNOCOLOR SHABBY védőlakk egy egykomponensű vízbázisú festék a termékeink által bevont felületek védelmére.

[vc_row] [vc_column][vc_column_text]

Termékajánló

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0
    0
    Kosár
    Pályázatok