Lignocolor

ligno_logo

falfesték

SZÁMUNKRA FONTOS A FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóság és az ökológia magától értetődő kérdés a Lignocolor mint modern vállalat számára. Például, ha új recepteket készítünk a krétafestékeinkről, figyelmet fordítunk a nyersanyagok tudatos felhasználására és a lehető leginkább környezettudatos gyártásra. Nekünk, mint családi vállalkozásnak, a fenntarthatóság magában foglalja a munkavállalókkal szembeni társadalmi felelősségvállalást is. Környezet, termelés és minőség – a Lignocolor minden területen elkötelezett.

Umwelt

Környezet

Számunkra a környezetvédelem és az ökológiai felelősségvállalás a következő képletekkel kezdődik: A káros anyagokat csak a lényeges alapanyagokra redukáltuk annak érdekében, hogy megőrizzük azokat a tulajdonságokat, mint például festékeink,  viaszaink és lakkjaink tartóssága és felhasználóbarát tulajdonságai. Amikor új terméket fejlesztünk ki, az ökológia és a fenntarthatóság kérdése mindig az előtérben van. Példa erre a viaszunk, amely szinte 100% -ban természetes alapanyagokból áll. De falfestékek és krétafestékek alapanyagai istöbbnyire a természetből származnak. De számunkra ez nem elég. Ezért fejlesztjük folyamatosan termékeinket, és néha kicseréljük az alapanyagokat a receptekben, amikor a kutatások alapján  ökológiai szempontból jobb termékeket fejleszthetünk ki.

Produktion

Termelés

A Lignocolor termékek gyártásakor az összes munkafolyamatot és folyamatot figyeljük és optimalizáljuk  ökológia szempontból: Például a gyártás során minél kevesebb öblítővíz kerül felhasználásra – ezt feldolgozzuk és másodszor is felhasználjuk ,mert kevés hulladékot akarunk előállítani. Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a visszaküldött festék kannákat ártalmatlanítjuk, hanem feldolgozzuk és újra felhasználjuk. Ez drágább, de összhangban van a fenntarthatósági filozófiánkkal.
Handmade

Kézzel készül

Minden terméket maguk készítünk, ideértve a fejlesztést és a gyártást, valamint a festékek kitöltését és a címkék felragasztását. A mai napig például a cég alapítója, Marcel Prieto nagymamája kézzel készíti a színkártyákat .
Qualität

Minőség

A Lignocolor számára mindig az előtérben áll a termékek minősége – és nem a nyersanyagok ára. Mivel a jó tulajdonságok, mint például a festékek könnyű felhasználhatósága, olcsó alapanyagok esetén nem lennének lehetségesek. Krétánk például a francia pezsgő bányászati területeiről származik,  a titán-oxid Svájcból, az összes kötőanyag Németországból származik. Ugyanakkor a viszonylag rövid szállítási útvonalak és a munkakörülmények összhangban vannak az európai szabványokkal, összhangban a fenntartható termelés iránti elkötelezettségünkkel.

Zertifiziert

Tanúsítványok

A legtöbb Lignocolor színt egy független, világszerte elismert német kutatóintézet ,DIN-tesztelte. Ezenkívül önkéntes biztonsági tesztek bevezetését tervezzük, például az allergénekkel kapcsolatban.

Leidenschaft

Szenvedély

Termékeinket az elsőtől kezdve a Lignocolorot alapítója, Marcel Prieto  , a színek, a textúrák és a kiváló minőség iránti  szenvedélye formálta . Lelkesedését minden nap átveszik a családi vállalat alkalmazottai. Ezt a szenvedélyt érezheti, amikor a Lignocolor termékekkel dolgozik.

LIGNOCOLOR:
 Lignocolor egy fantasztikus alternatíva a krétafesték piacon. Rendkívül jól terül, szagtalan, és nagyon kiadós. Gyönyörű pasztell színei metál színekkel kombinálhatóak, az ellenálló felületet a vízbázisú fedőlakk biztosítja.A különböző színek egymással jól kombinálhatóak, keverhetőek.A festék textúrája selymesebb homogénebb az átlagosnál, ebből adódóan gyönyörűen foltmentesen terül, az ultramatt felület mellett igazán elegáns hatást lehet vele elérni. Antikolható, egymásra felkenve multicolor effektet érhetünk el.

Rólunk

Mi egy tradicionális, harmadik generációs családi vállalkozás vagyunk Németországban. Több mint 40 év tapasztalatával mindent tudunk a fafelületek kezeléséről. Ezt mutatja minden termékünk, hiszen a minőség nálunk az első helyen áll. Termékpalettánk a fapácoktól, a faolajokon és falakkokon át a kiegészítőkig terjed. Ezen kívül minden termékünk kimondottan felhasználó- és környezetbarát. Nálunk mindent megtalál, ami a fa festéséhez, kezeléséhez szükséges. Ügyfeleink között tudhatunk tapasztalt asztalosokat, bútorasztalosokat, csakúgy, mint Do-it-Yourself (DIY) felhasználókat is.

Mit is jelent a SHABBY CHIC?

A Shabby Chic egy lakberendezési stílus melynek szószerinti fordítása: „ ütött-kopott divat”.
Ez a stílus a régies, az új és a szokatlan lakberendezési tárgyak és bútorok kombinációja. A fafelületek e stílusra való elkészítéséhez főként természetes pasztell és világos tónusú, matt festékeket használnak. Ugyancsak a Shabby Chic stílushoz tartoznak a természetes és a mesterségesen létrehozott használati nyomok kopások, karcolások, lepattanások, mint a látszólag megmunkálatlan, durva fafelületek, melyek felidézik a régmúlt időket. A stílus az 1980-as években alakult ki Nagy-Britanniában a régi vidéki birtokok berendezéseit felidézve.

Miért
LIGNOCOLOR OLD
SHABBY CHIC FESTÉK?

Az Old Shabby Chic festék speciálisan a valódi matt Vintage felületek utánzására lett kifejlesztve. A termék tapadási képessége kiváló, a régi és a már festett felületeken egyaránt alkalmazható. Az e festékkel kezelt fafelületeken, úgymond egy „ old touch” felszín rajzolódik ki.

A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC egy kiváló minőségű vízbázisú matt festék, melynek fő összetevője a krétapor, a bútorok nemes és a már említett VINTAGE kinézetének elérése érdekében, mellyel az autentikus Shabby Chic stílus a cél. Alkalmas mindenféle fafelületre, bel- és kültéren egyaránt.

A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC LUXURY EDITION egy kiváló minőségű vízbázisú matt festék, melynek fő alkotóeleme a krétapor, csillogó, metálos hatású – ezüst-, réz,- arany- és egyéb – színekben. E mattos csillogó hatásért válogatott festék pigmentek és effektanyagok kerülnek felhasználásra. A Luxury Edition egymáshoz hangolt színtónusai kiválóan kombinálhatóak.

A LIGNOCOLOR SHABBY védőlakk egy egykomponensű vízbázisú festék a termékeink által bevont felületek védelmére.

[vc_row] [vc_column][vc_column_text]

Termékajánló

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 • Lignocolor falfesték 2,5 L környezetbarát, különleges pigmentek - BurgundyLignocolor falfesték 2,5 L környezetbarát, különleges pigmentek - Burgundy

  Lignocolor falfesték 2,5 L környezetbarát, különleges pigmentek – Burgundy

  15 200 Ft

  Lignocolor falfesték 2,5 L környezetbarát, különleges pigmentek – Burgundy

  Készült a Németországi Münsterland-ban lévő a Lignocolor festékmanufaktúrában. Termékeink minőségét a legmagasabb szintre
  helyezzük, kezdve a gondosan kiválasztott alapanyagoktól a folyamatos magas színvonalú fejlesztésekig. Ennélfogva a természetes kréta
  összetevők kiválasztásánál a Franciaországi Champagne tartományból származó fi nom, tiszta pigmentek mellett döntöttünk.
  A Lignocolor falfesték egy nagyon jól fedő, vízbázisú, matt, diszperziós (jól terülő) festék beltéri használatra. Különös rugalmas állagának
  köszönhetően csöpögésmentes, ezáltal rendkívül könnyű felhasználást tesz lehetővé. A kiváló minőségű pigmentek biztosítják a magas fokú színmélységet és a festett felület tartósságát. Száradás után
  egyenletes matt felületet kölcsönöz, jól kombinálható a Lignocolor
  Old Shabby Chic krétafestékekkel. Nem csak kizárólag falfestésre,
  hanem az általánosan használt nyers rost- gyapjurost- és dombor
  nyomott tapétákra, továbbá gipszkartonra is alkalmas.
  FELHASZNÁLÁS:
  A felület legyen száraz, tiszta és teherbíró. Használat előtt a festéket
  alaposan fel kell keverni. A legjobb eredmény elérése érdekében
  válasszon egy kevésbé bolyhos festőhengert. 20 celsius fokos szobahőmérséklet mellett a festék 3 – 5 óra elteltével felület száraz és
  újra átkenhető.
  KIADÓSSÁG RÉTEGENKÉNT: kb. 1 L/15 m
  JELLEGZETESSÉGEK:
  – kiváló fedőképesség és felhasználás
  – csöpögésmentes
  – ELF: emissziószegény, oldószer- és lágyítóanyag mentes
  – környezetbarát
  – egyszerű felhordás
  – gyors száradás
  – rendszerhangolt az Old Shabby Chic krétafestékekkel.

  15 200 Ft
 • Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-KIEFERLignocolor falazúr- kültérre, UV álló-KIEFER

  Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-KIEFER

  7 900 Ft12 500 Ft

  Lignocolor falazúr- kültérre, UV álló-KIEFER

  7 900 Ft12 500 Ft
 • Lignocolor krétafesték FLAMINGO (rózsaszín)Lignocolor krétafesték FLAMINGO (rózsaszín)

  Lignocolor krétafesték FLAMINGO (rózsaszín)

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték FLAMINGO (rózsaszín)

  Egy árnyalat neve, amely önmagáért beszél. Akárcsak a trópusi madár összetéveszthetetlen tollruhája, ez a krétafesték színárnyalat is egyedi rózsaszín-rózsaszín árnyalatban ragyog.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
 • Lignocolor krétafesték COCOA BEANS (Világosbarna)Lignocolor krétafesték COCOA BEANS (Világosbarna)

  Lignocolor krétafesték COCOA BEANS (Világosbarna)

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték COCOA BEANS (Világosbarna)

  Világos barna árnyalat, enyhe sárga komponenssel, amely a nyugat-afrikai kakaóbabra emlékeztet.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
 • Lignocolor krétafesték SALBEIGRÜN (zsályazöld)Lignocolor krétafesték SALBEIGRÜN (zsályazöld)

  Lignocolor krétafesték SALBEIGRÜN (zsályazöld)

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték SALBEIGRÜN (zsályazöld)

  Közepes és halvány szürkészöld, pasztell hatású, a RAL 6021 Halványzöld alapján. Halványzöld, mint a zsálya természetes formájában. A Sage krétafestékünk sötétebb és intenzívebb változata.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
 • Csillámló átlátszó lakkfesték- PINK

  2 300 Ft8 600 Ft

  Csillámló átlátszó lakkfesték- PINK

  Cikkszám: N/A Kategória:
  2 300 Ft8 600 Ft
 • Fapác- WengeFapác- Wenge

  Fapác- Wenge

  3 800 Ft

  Fapác- Wenge

  Egy nagyon különleges szín a fapácaink között: nem igazi zöld és nem igazi kék, hanem egy olyan szín, amely közvetlenül a kettő között mozog. Kék-zöld fapácunk egy petróleum színűre hasonlít, amely a fa fajtájától függően kékebbnek vagy zöldebbnek tűnik.

   

  Megjegyzés : A szín hatása a különböző fafajtáktól és azok nedvszívó képességétől függően változhat. Ezért mindig javasoljuk a fára egy kis tesztréteget

  Cikkszám: N/A Kategória:
  3 800 Ft
 • Lignocolor Bútorwax BARNA 375 mlLignocolor Bútorwax BARNA 375 ml

  Lignocolor Bútorwax BARNA 375 ml

  5 150 Ft

  Lignocolor Bútorwax BARNA 375 ml

  A LIGNOCOLOR bútorwax kizárólag természetes, környezetbarát alapanyagokból készült.A színezett waxokban valódi krétapor található, emiatt a waxolt felület matt marad a védelem mellett, így nem kell lemondanunk a krétafesték egyik legkedveltebb tulajdonságáról, az ultramatt hatásról.
  A kiegyensúlyozott arányban hozzáadott kiváló minőségű méhviasz és karnaubaviasz, maximálisan ápolja és védi a fafelületeket.A karnaubaviasz egy természetes viasz, melyet a Brazilia északkeleti részén őshonos karnaubapálma (Copernicia prunifera) leveleiből nyernek. A viaszok királynőjének is nevezik,a legkeményebb viasz.  A méhviasz nagyon rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. Ennek köszönhetően jól alkalmazható természetes építő- és dekorációs anyagok (fa, parafa, máz nélküli kerámia stb.) nedvesség és szennyeződés elleni védelmére.

  A Lignocolor viaszok NEM tartalmaznak gyertyaviaszt-(ami gyengébb minőségű).

  Waxecsettel vagy puha pamutanyaggal egyaránt felhordható.

  Felhasználás:
  A LIGNOCOLOR bútorwax ugyanúgy alkalmas a kezeletlen, mint a már festett felületekre is. A waxot puha pamut anyaggal vagy waxecsettel vékonyan hordja fel a kezelendő felületre és dörzsölje be. Az esetleges felesleget egy durvább ronggyal távolítsa el. A wax teljes kikeményedéséig (1-2 hét) kímélje a felületet.
  Környezetbarát termékek esetében is tartsa be a szokásos óvintézkedéseket.
  Ez a termék a vegyianyagokról szóló törvény értelmében nem minősül veszélyes készítménynek, ezért jelölési kötelezettségmentes. A maradék viaszt ne juttassa nyílt vizekbe, talajvízbe, csatornába.
  P102 Gyermekek kezébe nem kerülhet! Fagytól óvja!

  5 150 Ft
0
  0
  Kosár