Mivel pár hete már állja a sarat a múltkori szakasz lefestett padló, így gondoltam itt az ideje, hogy tovább haladjak vele.Nem kíméljük a már kész részt, a mindennapos használatnak van kitéve, cipőben is rálépünk, leesik egy kanál, vagy kifut az olaj ha sül a krumpli…szóval semmi gond vele.Megvettem a parketta lakkot, amivel majd egyben átkenem az egészet, ha elkészül a teljes konyha. Egyetlen dolgot vettem észre.., a sötét padló igen kényes. Minden morzsa meglátszik rajta. 🙂

Megmutatom nektek miért nem szeretem ezt a meglévő burkolatot. 20 éve divatos volt, és főleg mivel ingyen  készült-az anyagot és a készítést is egy rokonunk ajánlotta fel, így mindenképpen jól kiszolgált minket, de az utóbbi években már nagyon nem tetszett ..letakartam volna legszívesebben.

 

 

#Camu

02-DSC_1696

Szóval nem volt visszaút most, hogy már elkezdtem lefesteni, és bevallom tetszett nekem ez a fajta megoldás. Én készítem magamnak, úgy ahogy elgondoltam és olyan színben. Ha nem lesz jó, csak magamnak köszönhetem, de eléggé optimista vagyok. Remek dolog ha mi magunk tudjuk a saját elképzeléseinket kivitelezni.

Ismét a szokásos dologgal kezdtem. Miután kipakoltam a tálalóból a kincseimet a szép porcelánokat, elhúztam minden bútort, feltakarítottam, minden porszemet igyekeztem felporszívózni és elkezdtem a zsíroldózást. Mindenki tudja, ezt csak kesztyűben maszkban és nyitott ablakok mellett célszerű csinálni, mert nagyon káros ha a légutakba vagy szembe jut ez a szer..Felkeféltem minden koszt, a szegélyeket is, mert azt is festeni akartam. Amikor ez elkészült többször felmostam tiszta vízzel.Ha olyan helyen dolgozunk ami egyébként mindennapos rendszeres használatban van, akkor azért érdemes előre gondolkozni, amire lehete szükségünk  nekünk, vagy a család bármelyik tagjának: pl  Túrórudi a hűtőből,  pohár az iváshoz..miegymás, azt hozzuk elérhető helyre, különben igen nagy fennakadások lehetnek. 🙂 Számítsatok teljes felfordulásra a hátatok mögött miközben a padlót festitek, nálunk konkrétan úszott az egész ház a kihordott bútorok, és a konyha kiesése miatt.Reméljük a szomszéd néni  nem most jön át kávézni, sőt a régen látott barátnőd se most hív fel, hogy épp erre jár és megnézné a házat.. Szóval teljes nyugi van nincs itthon senki, te festhetsz a saját tempódban. 🙂

Alapszínnek most fordított felállás miatt a Light Greyt választottam,ami a konyhabútor színe, és amivel a múltkor a mintát készítettem a padlón. Elkezdetem hengerrel hígítás nélkül felvinni a festéket. Az volt a különbség, hogy a múltkor az alapszín a Tabernas volt ami egy igen sötét szín, akkor az már egy rétegben is nagyon jól fedett, szinte csak a biztonság kedvéért festettem le másodszor is. Most a világos színnél másképp történt, három rétegre volt szükség,- ekkor már tökéletesen szép lett a felülete, nem látszottak át a más más színek.

11-DSC_1705

17-DSC_1711

44-DSC_173820-DSC_1714

A rétegek között a teljes száradási idő kissé több mint egy bútornál, mivel a kő hideg volt, különösen a sarkokban. Mindenképpen meg kell várni azt, hogy teljesen száraz legyen egy réteg, mielőtt újra rámegyünk a következővel- tehát türelem, nyugtató tea, és alufólia amibe betekered a hengert, hogy ne száradjon bele a festék amíg várakozol. Közben nyugtatod a családot, hogy ma még készen leszel, és kivehetik a chipset , csokit, gumicukrot a szekrényből.. persze nemisigaz, mert mi nem eszünk ilyeneket csak gyümölcsöt meg répát. 🙂

Amikor eljön a nagy pillanat , és mindhárom réteg száraz, akkor jön a türelemjáték a mintával.Ez a leghosszabb folyamat.. Itt sokkal több teára lesz szükséged, és nem árt, ha valaki ránéz mit művelsz, nekem sikerült pár mintát fordítva felfesteni.. na ez van most már így marad.

48-DSC_1742

 

#Camu

 

#Camu

#Camu

Elterveztem, hogy nem teliben mintázom a teljes felületet, hanem hagyok szegélyeket, és olyan lesz, mint egy szőnyeg. Na ez tovább bonyolította a helyzetet, és tolta ki az elkészülési időt, mert ezt kivitelezni nem volt annyira egyszerű.

Mire eljött a késő este ez is meglett, legalábbis a konyha 90 %-ában. Mikor mindenhol mindennel elkészültem, újra áttöröltem mindent puha ronggyal, és elkezdtem a lakkozást. Ez a lakk egy bolti parketta lakk, nem a Lignocolor saját márkája ( ami közben azóta megérkezett-de persze annál türelmetlenebb vagyok, hogy kivárjam ), szóval kissé nehezebb volt vele dolgozni. Vízbázisú ez is, és emiatt sok kis buborék lett a felületen, a hengerelés során, ezt csak másnak konstatáltam. Tehát a második réteg előtt jött a finom csiszoló papír, javítottam lakkoztam ismét.

Most bepakoltam, mert nem bírtuk tovább a széjjelséget, de kell még egy lakk réteg, most már a Lignocolor parketta lakkjával fogom lezárni.

Elhasználtam a teljes konyhára 2 kg Light Grey , és kb fél kg Tabernas színű Lignocolor krétafestéket, és kb 1 l lakkot. Hozzávetőlegesen 20 nm volt teljes felület. Volt ahol 3 réteg kellett, de volt, ahol 2 is elég volt.

Tehát indul a teszt..a használat, ígérem pár hónap múlva beszámolok mindenről amit tapasztaltam.

Nagyon fontos észrevétel : a fehér padló is nagyon kényes, meglátszik rajta minden szösz.. 😀

Ismét elmondom:ez egy teszt, csak saját felelősségre vágjatok bele, mert nem tudok semmit garantálni a tartóssággal kapcsolatban.

Klasszul lehet feltakarítani, tiszta és egységes hatása van tetszik, és nem bánom. Helyettem a képek:

01-IMG_20160130_114656

#Camu

#Camu

#Camu

#Camu

 

 

 

51-DSC_1748 54-DSC_1753 56-DSC_1755 57-DSC_1756

0
    0
    Kosár
    Pályázatok