Profi?? A hobbyfestésben ki számít profinak? Gondolom az aki gyakorlattal rendelkezik, aki sokszor festett már, sokféle technikát próbált ki, és minden esetleges problémával találkozott már, így ismeri ezek megoldását is.

A profik ismerik a “csíziókat” , rutinnal dolgoznak, pontosan tudják mi a jó sorrend, mikre kell ügyelni, és mi az a munkafázis, amit nem lehet lespórolni.

Számomra az a profi, aki időt és energiát nem sajnál, mert kifogástalan munkát akar a kezéből kiadni. Ezért hajlandó, sok órán át csiszolni, leszerelni a bútorról amit szükséges, szerkezeti javításokat , az esztétikai sérüléseket szépen javítani. Bevallom, én hajlamos vagyok a gyors munkára, sokszor hirtelen ötlettől vezérelve dolgozom, folyamatában oldom meg az adódó problémákat. Sokat tanultam ebből, tudom mi az amit legközelebb biztosan nem úgy fogok csinálni. Profivá válni folyamat. – Én még nem vagyok ide sorolható. 🙂

Aki ilyen munkát szeretne készíteni, az a következőket sose felejtse ki a munkamenetből:Festés előtt a felületet elő kell készíteni. Ezt nem érdemes kihagyni, később sok munkától óvjuk meg magunkat. Tehát zsírtalanítás, portalanítás, a hibákat ki kell javítanunk. A fogantyúkat, vereteket célszerű leszerelni, bár van aki kedveli ezeket egybefesteni a bútorral.

Szuvas bútor: A legnagyobb félelmet ezek váltanak ki belőlünk nem véletlenül. Én is sokat olvastam erről, ,sokan nem is hajlandóak ilyen bútorra figyelmet szentelni, mégis vannak olyan utánozhatatlanul szép darabok, melyeket meg kell menteni, még ha szuvasak is.Ezek a darabok, nagy odafigyelést követelnek meg tőlünk, mivel a szú egykettőre megfertőzi az összes fából készült darabot, ezért sose tároljuk olyan helyen, ahol más fa holmi is van. Sokan házilag próbálják megoldani a gondot, de a valóban jó megoldást az jelenti, ha szakemberre bízzuk ezt a munkát.Ha nem irtjuk ki maradéktalanul ezeket az állatokat, akkor tovább szaporodnak, tönkretéve a jó darabjainkat is.

 

0
    0
    Kosár
    Pályázatok