Szilvi egy kedves barátnőm, gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Ő számomra egy vagány páncélba burkolt ízig- vérig nő, egy magabiztosságot sugárzó, laza, de végtelenül romantikus, jó ízlésű ember. Nagyon szeretek beszélgetni vele, mindig önbizalmat pumpál belém, és igen jól látja a világ dolgait.Ismeri az utóbbi évek alatti minden ténykedésem, sokszor biztatott,:- menj tovább, mert neked ez az utad.. Mostanra érett meg a dolog, miszerint magam is kezdem elhinni, de  mindenképp bizakodom benne, hogy valóban ez a jó irány a számomra.Szeretni nagyon szeretem amivel most foglalkozhatok, és minden darab közelebb visz a tudáshoz, aminek még nem vagyok teljesen a birtokában..

Szilvinek volt egy szekreterje a maga öreges valóságában, szép kis darab, de semmiképpen nem illet a csodálatosan, nőcisen berendezett lakásába, ahol a kislányával él. Megkeresett tehát, mi lenne, ha átfesteném. Volt elképzelése, de azért a “rádbízom” volt a konkrét kérése. Legyen benne némi rózsaszín, de ne tolakodó módon.

01-14-DSC_080503-16-DSC_0808

 

Első lépés a tisztítás volt, majd le kellett választani a fogantyúkat, mert üveg gombokra cseréltük őket. Látható a képeken, mennyire sötét barna volt, ma már azt is tudom jó lett volna először lelakkozni, úgy kevesebb festéket igényelt volna.A kis fakkok is igen csak trükkösek voltak, megadták a feladatot, a kezem nemigen fért be, de végül csak megadta magát az öreg szekreter, és fehér lett. Ecsettel kezdtem- mint mindig, és hengerre váltottam- mint mindig.  🙂 Egyszerűen nekem ez vált be, ami nem jelenti azt, hogy ez a legjobb megoldás.Itt a képen nagyon jól látható a különbség, baloldalon ecset, jobb oldalon henger…

1-DSC_0819

Mivel a Lignocolor krétafesték nagyon jól tapad, és bár a felület nem krétás porzós, de mégis matt, így én sokszor hagyom kezeletlenül, mert kedvelem ezt a matt hatást. Ahol a bútor nincs kitéve napi használatnak, szennyeződésnek, ott ezt simán meg lehet tenni- ettől függetlenül vizes ruhával nyugodtan tisztítható marad, mert egyáltalán nem könnyen kopik, ezt tapasztalom, amikor lecseppen a festék, kiválóan tapad. Ezért csak azt a részét lakkoztam le a szekreternek, ahol a mindennapos használatnak lesz kitéve.Szilvi dekupázsolni szerette volna a fiókokat, és a az írórész betétjét, de én mégsem akartam félkészen visszaadni a bútort, ezért stecillel mintáztam meg. Majd később eldönti dekupázsra váltaja e. :)Hogy a rózsaszín is meglegyen a fiókok és a szekrény belseje lett rózsaszín, és a külső felületen is száraz ecset technikával kissé megszíneztem, de nem tolakodó erős hatással..

 

06-11-DSC_1376

15-07-DSC_1400

11-03-DSC_1385

14-06-DSC_1390 12-04-DSC_1387 09-01-DSC_1383

0
    0
    Kosár
    Pályázatok