A Lignocolor krétafesték egy kifejezetten sűrű festék, melyet igény és a kívánt hatás elérése érdekében hígíthatunk is. Vízbázisú festék , tehát vízzel kell hígítani, és az ecseteket eszközöket is vízzel tudjuk tisztítani.A hígítás mértéke függhet a felület anyagától, vagy attól , hogy mivel kívánjuk felvinni a festéket a felületre.

A Lignocolor ecsetek rendkívül magas minőségűek, rozsdamentesek, illetve az ecset szálak nem dagadnak meg munka közben így folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak. Az ecsettel való felvitelnél kevésbé szoktam hígítani , míg a hengerrel való terítésnél igény lehet egy kevésbé sűrű festékre is. Az ecsetek ezen tulajdonságuk miatt nagyon hosszú életűek.Ha ecsettel festünk,  könnyen tudunk valóban Shabby-s hatást elérni-a festéket hígítás nélkül vigyük fel, egy vagy két rétegben, majd csiszolással antikoljuk az éleknél, kiálló részeken. (Természetesen, ha úgy tapasztaljuk, hogy megkívánja a hígítást, akkor a kívánt mértékben tegyük meg,-ez a festendő felülettől szokott függni, én úgy tapasztaltam a politúros, nagyon fényes felületnél nem, de a mattosabb natúrabb felületnél  esetlegesen szükség van rá)

A hengerrel való festésnél egy teljesen egységes gyönyörű csíkmenetes felületet kaphatunk, én személy szerint a szivacshengert favorizálom, ezen belül azt a típust melynek a nyéltől távolabbi része le van kerekítve, mivel így egészen biztosan nem csíkoz majd a henger a végénél.Nagyobb felületeknél célszerű a szivacshenger használata, festéktakarékossági szempontból is, hiszen a henger több festéket vesz fel, így nagyobb felületnél lehet célszerű használni. A hengerrel nem elérhető részeken természetesen az ecset használata javasolt.

Leginkább a szórópisztollyal való munka során kell hígítani, de ezt is a felhasználás során tudjuk megítélni. Szórópisztollyal kifogástalan felületet érünk el, ez a felület ugyanúgy antikolható. Szórópisztollyal nagyon szépen teríthető a festék, nagyobb munkákat , ahol kifogástalan sima felületet szeretnénk, én javaslom ezt a módszert. Vannak a piacon otthoni használatra kifejlesztett kompresszorral egybe épített pisztolyok, ezek viszonylag olcsóak, nagyon jól tisztíthatóak.

Kapcsolodó termékek a boltban

 • Csillámló átlátszó lakkfesték- PINK

  2 300 Ft8 600 Ft

  Csillámló átlátszó lakkfesték- PINK

  Cikkszám: N/A Kategória:
  2 300 Ft8 600 Ft
 • Lignocolor Luxury Metál 1881 GoldLignocolor Luxury Metál 1881 Gold

  Lignocolor Luxury Metál 1881 Gold

  2 200 Ft7 100 Ft

  Lignocolor Luxury Metál 1881 Gold

  A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC LUXURY EDITION egy kiváló minőségű környezetbarát vízbázisú festék, a bútorok, fából és egyéb anyagból készült bútorok stb. festéséhez.

  A festék alkalmazásával lehetősége nyílik bútorai küllemét Vintage hatásúvá varázsolni, továbbá a magas minőségű válogatott festékpigmenteknek köszönhetően, csillogó metálos hatást kölcsönöz bútorainak ezüst-,réz-, arany és egyéb színekben.

  Az egyszerű és gyors alkalmazhatósága miatt ideális hobbyfestőknek otthoni környezetben való használatra, mindenféle felületre. Az OLD SHABBY CHIC egyébként is kiválóan tapadó felületét még ellenállóbbá teheti a termékeink között található LIGNOCOLOR vízbázisú környezetbarát védőlakkal.

  2 200 Ft7 100 Ft
 • Kültéri festék- Antracit szürkeKültéri festék- Antracit szürke

  Kültéri festék- Antracit szürke

  11 900 Ft21 990 Ft

  Kültéri festék- Antracit szürke

  A Lignocolor Kültéri festék egy rendkívül átlátszatlan és környezetbarát fafesték beltéri és kültéri használatra.

  Klasszikus a szürke árnyalatai közül: antracitszürke. Sötét, klasszikus szürke, sallang nélkül, amely a RAL 7016 színen alapul.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  11 900 Ft21 990 Ft
 • Lignocolor Krétafesték 3 az1-ben Navy BlueLignocolor Krétafesték 3 az1-ben Navy Blue

  Lignocolor Krétafesték 3 az1-ben Navy Blue

  9 500 Ft

  Lignocolor Krétafesték 3 az1-ben Navy Blue

  9 500 Ft
 • Lignocolor krétafesték AVOCADO-kifutó szín!

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték AVOCADO-kifutó szín!

  A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC egy kiváló minőségű környezetbarát vízbázisú matt festék, melynek fő összetevője a krétapor, a bútorok,fából készült székek, boros- és egyéb faládák, továbbá kép- és tükörkeretek stb. Shabby stílusúvá varázslásához. Az OLD SHABBY CHIC festék alkalmazásával lehetősége nyílik bútorai küllemét Vintage hatásúvá változtatnia. Az egyszerű és gyors alkalmazhatósága miatt ideális hobbyfestőknek otthoni környezetben való használatra, mindenféle fafelületre, üvegre stb. Az OLD SHABBY CHIC egyébként is kiválóan tapadó felületét még ellenállóbbá teheti a termékeink között található LIGNOCOLOR vízbázisú környezetbarát védőlakkal.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
 • Lignocolor színkártya- 144 KRÉTAFESTÉK szín-ÚJLignocolor színkártya- 144 KRÉTAFESTÉK szín-ÚJ

  Lignocolor színkártya- 144 KRÉTAFESTÉK szín-ÚJ

  2 490 Ft

  Lignocolor színkártya- 144 KRÉTAFESTÉK szín-ÚJ

  Minőségi és kézzel készített színkártyánk mind a 144 színtónusunkkal, melyet krétafestékként, falfestékként és hamarosan 3az 1ben festékekben is megtalálsz nálunk.

  Eredeti kréta- és falfesték-árnyalataink mellett most végre minden vadonatúj árnyalat is szerepel az árnyalattáblázatban.

   

  Figyelem, ha valamelyik színt falfestékben szeretnéd megrendelni, kérlek írj emailt, ezeket csak előrendeléssel tudjuk teljesíteni, megrendeljük a számodra Németorszából.

  2 490 Ft
 • Lignocolor krétafesték SKY BLUE (középkék)Lignocolor krétafesték SKY BLUE (középkék)

  Lignocolor krétafesték SKY BLUE (középkék)

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték SKY BLUE (középkék)

  A Sky Blue szín egy hűvös, klasszikus középkék árnyalat, mint a tiszta kék égbolt egy szép, napsütéses nyári napon.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
 • Lignocolor krétafesték ALOELignocolor krétafesték ALOE

  Lignocolor krétafesték ALOE

  2 050 Ft8 900 Ft

  Lignocolor krétafesték ALOE

  A LIGNOCOLOR OLD SHABBY CHIC egy kiváló minőségű környezetbarát vízbázisú matt festék, melynek fő összetevője a krétapor, a bútorok,fából készült székek, boros- és egyéb faládák, továbbá kép- és tükörkeretek stb. Shabby stílusúvá varázslásához. Az OLD SHABBY CHIC festék alkalmazásával lehetősége nyílik bútorai küllemét Vintage hatásúvá változtatnia. Az egyszerű és gyors alkalmazhatósága miatt ideális hobbyfestőknek otthoni környezetben való használatra, mindenféle fafelületre, üvegre stb. Az OLD SHABBY CHIC egyébként is kiválóan tapadó felületét még ellenállóbbá teheti a termékeink között található LIGNOCOLOR vízbázisú környezetbarát védőlakkal.Az 1 kg-os kiszerelés 8-10 m², a 0,5 kg-os kiszerelés 4-5 m², a 100 ml-es kiszerelés 1-1,5m² lekenésére elegendő egy rétegben.

  Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
  2 050 Ft8 900 Ft
0
  0
  Kosár