A Lignocolor krétafesték egy kifejezetten sűrű festék, melyet igény és a kívánt hatás elérése érdekében hígíthatunk is. Vízbázisú festék , tehát vízzel kell hígítani, és az ecseteket eszközöket is vízzel tudjuk tisztítani.A hígítás mértéke függhet a felület anyagától, vagy attól , hogy mivel kívánjuk felvinni a festéket a felületre.

A Lignocolor ecsetek rendkívül magas minőségűek, rozsdamentesek, illetve az ecset szálak nem dagadnak meg munka közben így folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak. Az ecsettel való felvitelnél kevésbé szoktam hígítani , míg a hengerrel való terítésnél igény lehet egy kevésbé sűrű festékre is. Az ecsetek ezen tulajdonságuk miatt nagyon hosszú életűek.Ha ecsettel festünk,  könnyen tudunk valóban Shabby-s hatást elérni-a festéket hígítás nélkül vigyük fel, egy vagy két rétegben, majd csiszolással antikoljuk az éleknél, kiálló részeken. (Természetesen, ha úgy tapasztaljuk, hogy megkívánja a hígítást, akkor a kívánt mértékben tegyük meg,-ez a festendő felülettől szokott függni, én úgy tapasztaltam a politúros, nagyon fényes felületnél nem, de a mattosabb natúrabb felületnél  esetlegesen szükség van rá)

A hengerrel való festésnél egy teljesen egységes gyönyörű csíkmenetes felületet kaphatunk, én személy szerint a szivacshengert favorizálom, ezen belül azt a típust melynek a nyéltől távolabbi része le van kerekítve, mivel így egészen biztosan nem csíkoz majd a henger a végénél.Nagyobb felületeknél célszerű a szivacshenger használata, festéktakarékossági szempontból is, hiszen a henger több festéket vesz fel, így nagyobb felületnél lehet célszerű használni. A hengerrel nem elérhető részeken természetesen az ecset használata javasolt.

Leginkább a szórópisztollyal való munka során kell hígítani, de ezt is a felhasználás során tudjuk megítélni. Szórópisztollyal kifogástalan felületet érünk el, ez a felület ugyanúgy antikolható. Szórópisztollyal nagyon szépen teríthető a festék, nagyobb munkákat , ahol kifogástalan sima felületet szeretnénk, én javaslom ezt a módszert. Vannak a piacon otthoni használatra kifejlesztett kompresszorral egybe épített pisztolyok, ezek viszonylag olcsóak, nagyon jól tisztíthatóak.

Kapcsolodó termékek a boltban

0
    0
    Kosár
    Pályázatok